Головна Новини Суспільство медицина Очільник МОЗ розповів про кабінет паціента у додатку "Дія": навіщо він потрібен
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник МОЗ розповів про кабінет паціента у додатку "Дія": навіщо він потрібен

За словами Віктора Ляшко, запуск планується на осінь 2021 року

22 червня 2021, 13:58
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко розповів про появу кабінета пацієнта у додатку "Дія". Запуск може відбутися восени 2021 року. Про це очільник МОЗ сказав під час форуму "Україна 30", передає кореспондент видання "Коментарі". 

Очільник МОЗ розповів про кабінет паціента у додатку "Дія": навіщо він потрібен

Віктор Ляшко - фото з відкритих джерел

"Це (запуск кабінета пацієнта — ред.) дозволить проводити скринінгові програми й чітко бачити, хто їх проводить, хто їх пропонує, тобто який сімейний чи лікуючий лікар, і людина зможе відслідковувати, чому йому не пропонується різноманітні програми, наприклад, чому він раз на два роки не проходить дослідження на колоректальний рак або рак молочної залози... Це можна буде відслідковувати у кабінеті пацієнта", — сказав голова МОЗ.

Віктор Ляшко також додав, що з метою стимулювання як лікарів, так і пацієнтів, планується впровадження мотиваційних пакетів:

"Додатково ми хочемо запровадити мотиваційні стимули. Перше — для сімейних лікарів, друге — для тих людей, які щорічно проходять медичний огляд. Може бути запропоноване щось пов'язане з відвідуванням басейнів, спортивних залів і інші мотиваційні пакети. Це робиться для того, щоб людина була більш активною і якомога довше залишалася здоровою", — сказав міністр. 

За словами Ляшка, кабінет пацієнта може з'явитися вже восени цього року. 

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що кількість хворих на коронавірус українців у віці до 18 років становить 6% від загального числа пацієнтів. За словами керівника Міністерства охорони здоров'я Віктора Ляшка, саме з цієї причини пріоритетність стосовно щеплення була надана старшому населенню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини