Головна Новини Суспільство медицина Новий штам вірусу B 1.1. зафіксували у Львові: що про нього відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий штам вірусу B 1.1. зафіксували у Львові: що про нього відомо

Новий штам вірусу, як і перший, теж родом з Китаю

12 січня 2021, 16:39 comments1018
Поділіться публікацією:

У Львові та області з'явився новий штам коронавірусу, який мутував. Фахівці вже встигли дати йому назву — B 1.1. Повідомляється, що новий штам вірусу, як і перший, теж родом з Китаю. Про це пише "Суспільне".

Новий штам вірусу B 1.1. зафіксували у Львові: що про нього відомо

Новий штам вірусу B 1.1. зафіксували у Львові. Фото: suspilne

12 січня відбувся брифінг, на якому головний епідеміолог Львівської області Наталія Тімко заявила, що мутований вірус вже зафіксовано у Львові та області.

За її словами, поки що немає можливості дізнатися штам або вид нового захворювання, тому всі позитивні тести поки відправляють в Центр громадського здоров'я. Вже там, в лабораторному центрі, лікарі спробують визначити тип вірусу.

На сьогодні відомо про п'ять штамів коронавірусної інфекції, які циркулюють по всій Україні. Крім того, експерти відзначають, що не кожен пацієнт з симптомами звертається за медичною допомогою. Особливо з настанням новорічних свят. Повідомляється, що у безлічі людей може виявитися невстановлений коронавірус.

"Пацієнту з будь-яким симптомом ГРВІ слід проходити ПЛР-дослідження. Так він, зокрема убезпечить оточуючих. Якщо виявиться, що людина хвора, людям, які з нею контактували, потрібно два тижні перебувати на самоізоляції", — сказала Наталія Тімко.

Також вона підсумувала, що на цей момент очікується поставка вакцин у Львові, перші щеплення від коронавірусу зроблять медикам.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в Україні почали робити менше тестів на коронавірус. З січня поточного року в Україні почали робити менше тестів на COVID-19. У порівнянні з груднем 2020 року показник став нижче на цілих 36%. Експерти відповіли на питання, чому так відбувається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини