Головна Новини Суспільство медицина Новий штам коронавірусу Delta набирає обертів: в яких регіонах найбільше заражених
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий штам коронавірусу Delta набирає обертів: в яких регіонах найбільше заражених

В Україні офіційно підтверджено вже 147 випадків інфікування штамом "Дельта"

5 серпня 2021, 14:15
Поділіться публікацією:

В Україні набирає обертів інфікування новим штамом коронавірусу "Дельта". Про це в ефірі "Українського радіо" сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ

Новий штам коронавірусу Delta набирає обертів: в яких регіонах найбільше заражених

Коронавірус, фото з відкритих джерел

“Стосовно штаму "Дельта", то декілька тижнів тому ми говорили про 17 випадків. Зараз офіційно підтверджених 147 випадків на рівні країни. Тобто штам знаходиться на території України і поширюється”, — сказав Кузін.

За його словами, найбільше випадків інфікування “Дельтою” наразі у Волинській, Одеській, Тернопільській областях, Чернівцях та Києві.

Головний держсанлікар нагадав, що штам “Дельта” поширюється швидше, ніж інші штами, частіше призводить до госпіталізації. Разом з тим, від нового небезпечного штаму захищає вакцинація.

“Є поодинокі повідомлення про зниження ефективності вакцини, але це зниження не є суттєве. Навіть при спалаху "Дельти" в різних країнах, вакциновані люди не потрапляли в лікарні і країнам з належним рівнем вакцинації вдалося уникнути такого екстранавантаження саме на систему охорони здоров'я”, — сказав Кузін.

Загалом, за словами держсанлікаря, наразі ситуація із захворюваністю на COVID-19 по всій країні поступово погіршується.

"Кожного дня ми бачимо плюс 10-15 нових випадків захворювання. Насправді, ця ситуація — доволі ризикована, адже ситуація погіршується в кожній області країни, і спалах можна очікувати не лише в окремих областях, а будь-де", — сказав Кузін.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", у ВООЗ заявляли про надмірну небезпеку штаму "Дельта". Центри з контролю та профілактики захворювань Сполучених Штатів визначили, що цей штам здатний передаватися подібно вітрянці. До того ж, фахівці впевнені, що "Дельта" може спровокувати виникнення серйозних ускладнень.

Очільник ВООЗ повідомив, що за минулий місяць в багатьох країнах світу збільшилася кількість випадків захворювання на коронавірус на 80%. Також він підкреслив, що смертність в Африці, де щеплення проти COVID отримали лише 1,5 громадян, за місяць зросла на 80%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини