Головна Новини Суспільство медицина Нові штами COVID-19: вчені назвали основні симптоми
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові штами COVID-19: вчені назвали основні симптоми

Основні симптоми трьох штамів коронавірусу

24 лютого 2021, 08:56
Поділіться публікацією:

На тлі появи нових варіантів і різних мутацій коронавірусу, стало важливим зрозуміти, як їх симптоми відрізняються від початкового.

Нові штами COVID-19: вчені назвали основні симптоми

Вчені повідомили про симптоми нових штамів коронавірусу - фото: з відкритих джерел

Так, згідно з новими дослідженнями, "британський" штам, який ще називають Kent, поширюється легше і швидше, ніж інші варіанти. Британська консультативна група з новим і виникають респіраторних вірусів (NERVTAG) недавно повідомила, що варіант Кента може бути на 70 відсотків більше смертоносним, ніж попередні штами.

Експерти в галузі охорони здоров'я відзначають, що ті, у кого є позитивний результат тесту на цей варіант, з більшою ймовірністю будуть повідомляти про постійне кашлі, втоми, м'язових болях, болі в горлі та лихоманці в порівнянні з тими, у кого є вихідна напруга.

У Південній Африці з'явився інший варіант, названий "південноафриканським" штамом. За даними Центрів з контролю і профілактики захворювань, випадки, викликані цим варіантом, були зареєстровані в США в кінці січня 2021 року. До симптомів відносять: біль в горлі, зміна або втрата смаку та нюху, висока температура, ломота в тілі, кон'юнктивіт, висипи на тілі.

Також, не так давно з'явився варіант під назвою "бразильський" штам. Цей варіант містить набір додаткових мутацій, які можуть вплинути на його здатність розпізнаватися антитілами. Цей штам чимось схожий з "південноафриканським". Вчені стверджують, що він набагато вважається набагато заразнішим, ніж COVID-19. Симптомами даного штаму є ломота в тілі, висока температура і біль в горлі.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, коли можна буде записатися на вакцинацію від COVID-19 в Україні, а також про те, що медик розповів про головні проблеми масової вакцинації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини