Головна Новини Суспільство медицина Нові біологічні загрози: до чого готуватися Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові біологічні загрози: до чого готуватися Україні

Центр біотехнологій та Університетська клініка при новому виші будуть готувати спеціалістів для протистояння загрозам у сфері охорони здоров’я

31 травня 2021, 16:18
Поділіться публікацією:

Пандемія коронавірусу в світі довела, що медицина не може існувати окремо без науки, щоб боротися із новими загрозами. Про це під час форуму "Україна 30. Освіта та наука" заявив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Нові біологічні загрози: до чого готуватися Україні

Віктор Ляшко на форумі "Україна 30. Освіта та наука". Фото: ОП

Студенти-медики повинні стати конструкторами, винахідниками та дослідниками, наголосив міністр. Для цього в Україні на базі Президентського університету планують створити Центр біотехнологій та Університетську клініку. Ці кластери у виші мають готувати спеціалістів протистояти новим загрозам, зокрема — в сфері охорони здоров’я.

"Біологічні загрози, хронічні неінфекційні хвороби, старіння населення, величезна кількість збудників, які викликають захворювання як у людини, так і в тварини. Це все ті загрози, до яких ми повинні готуватися. До них ми можемо готуватися, коли поєднаємо біотехнології та предмети науки про здоров’я", — заявив Ляшко.

На базі Центру біотехнологій буде працювати потужна лабораторія, а в новому виші планують застосувати найкращі світові практики, додав міністр охорони здоров’я.

Раніше Міністерство освіти України створило Державний біотехнологічний університет у Харкові. Про реорганізацію Харківського національного технічного університету сільського господарства, Харківської державної зооветеринарної академії, Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва та Харківського державного університету харчування та торгівлі стало відомо 12 травня. Для вишів це стало несподіванкою, колектив одного з них навіть написав петицію Зеленському.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент України Володимир Зеленський під час форуму "Україна 30. Освіта та наука" підписав указ про створення державного університету, а прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував підвищення мінімальної заробітної плати педагогів до середньої зарплати в країні. Про нову ініціативу президента порталу "Коментарі" розповіли експерти.

Пандемія коронавірусу, який вперше зафіксували у китайській провінції Хубей наприкінці 2019 року, вже забрала понад 3,5 млн життів. Найбільший рівень смертності фіксують у США, Індії та Бразилії. На COVID-19 у світі хворіють понад 171 млн людей.

В Україні за час пандемії померли від коронавірусу понад 50,5 тис. людей. За рівнем смертності від коронавірусу Україна займає 17 місце в світі. Нещодавно стало відомо, що розвідка США має в розпорядженні нові дані про джерело пандемії COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини