Головна Новини Суспільство медицина Неприємний наслідок коронавірусу: медики розповіли, як хвороба впливає на волосся
commentss НОВИНИ Всі новини

Неприємний наслідок коронавірусу: медики розповіли, як хвороба впливає на волосся

Пацієнти із коронавірусом можуть постраждати від випадіння волосся як під час хвороби, так уже і після одужання

11 січня 2021, 17:03
Поділіться публікацією:

Інтенсивне випадіння волосся може бути одним із наслідків коронавірусу. До таких висновків дійшли провідні індійські лікарі, досліджуючи вплив COVID-19 на загальну нервову систему людини.

Неприємний наслідок коронавірусу: медики розповіли, як хвороба впливає на волосся

Коронавірус може стимулювати випадіння волосся. Фото із відкритих джерел

На переконання спеціалістів, головною причиною випадіння волосся лишається хронічний стрес. Коронавірус поглиблює його ще більше, виснажуючи імунну систему людини.

"Після будь-якого стресу для організму, включаючи інфекцію COVID-19, волосся може перейти у фазу телогену, через що ймовірний початок значного випадіння. Зазвичай це починається приблизно через 2-3 місяці після зараження коронавірусом і може тривати 6-9 місяців", — стверджує лікар-дерматолог Сіріша Сінгх.

Фаза телогену — це так звана фаза "сну" для волосся, коли відбувається "линька". Під час телогенової фази людина може втрачати щодня від 50 до 100 пасм, але це ніяк не впливає на загальну картину.

Утім, стреси можуть спровокувати появу телогенового облисіння — це випадіння волосся пов’язане зазвичай із шоком чи травматичною подією. Коронавірус та запроваджений через нього локдаун є постійними чинниками, що впливають на нервову систему. Неможливість знайти роботу чи побачитися із рідними, обмеження у фінансах тощо — все це призводить до стресу.

Водночас лікар Сінгх зазначила, що телогенове облисіння, спричинене COVID-19, зрештою виліковне. Для цього необов’язково навіть звертатися за допомогою до спеціалістів. Для початку можна спробувати дотримуватися кількох простих правил.

• Тримайте рівень стресу під контролем. Пам’ятайте, постійне нервування лише погіршить ситуацію із випадінням волосся.

• Зверніть увагу на власне харчування. Якщо виявите проблеми, швидше виправіть їх.

• Проконсультуйтеся із сімейним лікарем щодо прийому вітамінів. Добавки, що містять біотин, цинк, деякі амінокислоти та пептиди допоможуть зміцнити волосся та зупинити його безконтрольне випадіння.

• Не забувайте регулярно мити і розчісувати волосся. Але не варто робити це надто часто, аби не пошкодити структуру пасм.

Раніше "Коментарі" розповідали, яким чином колір волосся людини може впливати на хвороби, що трапляються із нею найчастіше.

Також на порталі можна дізнатися, чи небезпечний новий штам коронавірусу, виявлений у Японії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини