Головна Новини Суспільство медицина Небезпечний Дельта-варіант COVID-19 поширюється у світі: що необхідно знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечний Дельта-варіант COVID-19 поширюється у світі: що необхідно знати

Зокрема, ризик госпіталізації у пацієнтів з Дельта-варіантом у 2,61 раза вищий

16 червня 2021, 09:08
Поділіться публікацією:

Багато світових країн почали послаблювати карантинні заходи, пов'язані з поширенням COVID і намагаються повертатися до колишнього життя. Однак фахівці турбуються про такий розвиток подій на тлі поширення Дельта-варіанту коронавірусу, який вже зафіксували в 74 країнах. Ця мутація здатна поширюватися швидше за інші, а також викликати більш серйозні наслідки, пише OBOZREVATEL, посилаючись на Healthline.

Небезпечний Дельта-варіант COVID-19 поширюється у світі: що необхідно знати

Небезпечний Дельта-варіант COVID-19 поширюється у світі - фото з відкритих джерел

Відзначається, що під час інфікування цим коронавірусним штамом, у пацієнтів фіксуються більш серйозні симптоми, включаючи лихоманку, кашель і задишку. Крім того, з'являються і симптоми, яких не спостерігали під час інших мутацій COVID: нежить, головний біль, біль у горлі.

Міністр охорони здоров'я Британії Метт Хенкок підкреслював, що варіант Дельта приблизно на 40% передавальний, ніж вид Альфа, який раніше був поширений на території країни. Фахівці в США підтвердили таку заяву.

Крім того, аналіз даних близько 40 тис. випадків інфікування коронавірусом у Великобританії продемонстрував, що ризик госпіталізації у пацієнтів з Дельта-варіантом у 2,61 раза вищий, ніж у громадян з Альфа.

Вчені провели дослідження, яке показало, що у двох десятків людей, які отримали дві дози вакцини Pfizer-BioNTech, в крові було достатньо антитіл, щоб нейтралізувати кілька варіантів, включаючи Delta. Результати опублікували в журналі Nature. При цьому багато інших дослідження довели, що одна доза препарату для вакцинації не здатна забезпечити достатній захист від Дельта-варіанту коронавірусу.

До найбільшого ризику від цього коронавірусного штаму схильні громадяни, що зовсім не отримували щеплення від COVID і ті, хто не має стійкої імунної відповіді.

Раніше портал "Коментарі" писав, що основні симптоми коронавірусу змінилися через мутації: як тепер визначити захворювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини