Головна Новини Суспільство медицина Небезпечніший за британський: що відомо про новий штам коронавірусу із В'єтнаму
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечніший за британський: що відомо про новий штам коронавірусу із В'єтнаму

Новий тип вірусу є гібридом індійського та британського штамів

29 травня 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

Черговий виток коронавірусної небезпеки може початися на території Азії. Про це стверджують в'єтнамські дослідники, які заявили про виявлення нового, більш небезпечного штаму COVID-19. Про подію повідомляє місцеве видання VnExpress.

Небезпечніший за британський: що відомо про новий штам коронавірусу із В'єтнаму

У В’єтнамі знайшли новий штам коронавірусу. Фото із відкритих джерел

Ця мутація вірусу "народилася" через "зустріч" британського та індійського штамів. Відзначається, що "в'єтнамський" штам є набагато небезпечнішим за своїх попередників. Все тому, що він легше і швидше поширюється повітряним шляхом, а, відповідно, є більш заразним.

За словами керівника МОЗ В'єтнаму Нгуєна Тахнь Лонга, є і відносно хороші новини. Попри високу небезпеку такого виду вірусу, впоратися із ним завдяки лікам можна досить швидко.

Про "вихід" подібного "в'єтнамського" штаму за межі країни місцеві чиновники та вчені поки не інформують. Чи може подібна мутація захворювання викликати новий спалах коронавірусу у світі, також не повідомляється.

Цікаво, що в цілому на території В'єтнаму місцевими вченими було виявлено мінімум сім різних штамів ковіду, серед яких — і вже згадані британський та індійський.

Нагадаємо, що представники Всесвітньої організації охорони здоров'я вважають, що найкращим варіантом для захисту від коронавірусу є отримання вакцини. І хоча процес вакцинації в Україні просувається не надто швидкими темпами, влада зробила черговий крок до забезпечення колективного імунітету.

Як повідомляли "Коментарі", вже цими вихідними, із 29 травня, в нашій країні почали роботу спеціальні центри, в яких громадяни зможуть отримати свою щеплення проти коронавірусу. Які міста стали "пробою пера" у цьому напрямку, дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також ми розповідали, чому японські лікарі настільки стурбовані наближенням Олімпіади. Наскільки ймовірною є поява "олімпійського" штаму COVID-19, читайте на нашому порталі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини