Головна Новини Суспільство медицина Названо три регіони з найкритичнішою ситуацією із COVID-19 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо три регіони з найкритичнішою ситуацією із COVID-19 в Україні

Три регіони впродовж останнього тижня показують невтішну статистику

11 лютого 2021, 19:55 comments1223
Поділіться публікацією:

Найбільш критична ситуація із поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні наразі спостерігається в трьох регіонах. Про це йдеться у повідомленні Київської школи економіки (KSE).

Названо три регіони з найкритичнішою ситуацією із COVID-19 в Україні

Фото з відкритих джерел

За результатами моделювання, найгірша обстановка фіксується у Закарпатській області. Крім того, зазначають експерти, в зоні ризику опинилися Івано-Франківська та Чернівецька області.

Саме в цих трьох регіонах, кажуть у KSE, найбільше ознак нового спалаху коронавірусу. Зокрема рівень госпіталізації в цих областях уже тривалий час вищий, аніж число виписаних із лікарень пацієнтів. Різниця між показниками досягає 20-70%.

Найбільш тривожною цього тижня названа Закарпатська область, бо там заповнені 65% реанімаційних ліжок, що призначені для пацієнтів COVID-19. Більше того, число невпинно росте.

В Івано-Франківській області показник заповненості трохи менший – 60%. До того ж щоденне зростання нових госпіталізацій призупинилося. Наразі ситуація стабілізувалася, хоча й залишається критичною.

У Чернівецькій області завантажені 45% ліжок, але показник перестав збільшуватися.

Ситуація у Закарпатській області загрозлива, зазначається у повідомленні, бо там обмежена кількість лікарень і реанімаційних ліжок для таких пацієнтів. Тоді як у двох інших регіонах маються більш доступні ресурси.

Раніше стало відомо, скільки українців мають імунітет до коронавірусу. Відомо, чи можемо говорити про початок формування колективного імунітету в Україні.

Раніше повідомлялося, скільки в Україні коштує лікування при коронавірусному захворюванні. Лікар назвав конкретні суми. Крім того, медик пояснив, у яких випадках на лікування COVID-19 українцям доводиться витрачати "космічні" суми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини