Головна Новини Суспільство медицина Назальний спрей проти COVID-19 може захистити від інфекції до 8 годин - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Назальний спрей проти COVID-19 може захистити від інфекції до 8 годин - дослідження

Вчені з Гельсінкського університету кажуть, що спрей буде доповненням до вакцин

13 січня 2022, 17:00
Поділіться публікацією:

Вчені з університету Гельсінкі розробили новий назальний спрей, який, як повідомляється, може забезпечити захист від COVID-19 протягом 8 годин. Про це повідомляє Fox News. 

Назальний спрей проти COVID-19 може захистити від інфекції до 8 годин - дослідження

Жінка тримає назальний спрей - Fox News

У дослідженні університету сказано, що фінські дослідники розробили молекулу, яка має здатність інактивувати спайковий білок коронавірусу і забезпечує ефективний короткочасний захист від вірусу. 

У ньому сказано, що клітинні культури в чашці Петрі та дослідження на тваринах показали, що молекула TriSb92 захищає від інфекції протягом "принаймні восьми годин навіть у випадках високого ризику" і діє відразу після її введення. 

"TriSb92 потужно нейтралізує SARS-CoV-2 та його варіанти, що викликають занепокоєння, включаючи штами Дельта та Омікрон", – пишуть автори дослідження.

Лікування назальним спреєм не є вакциною від COVID-19, і професор Гельсінкського університету Калле Саксела, який працює в лабораторії разом з Макела, бере участь у розробці фінської вакцини від коронавірусу для носового введення, яка, як очікується, буде проходити клінічні випробування навесні.

Пара підкреслила, що TriSb92 є "рішенням, яке доповнює вакцини".

"Ці типи молекул, які запобігають інфекціям, або противірусні препарати не можуть замінити вакцини для захисту населення від коронавірусної хвороби", – сказав Саксела. 

Саксела повідомив Gizmodo в електронному листі, що ця технологія "дешева та високотехнологічна", але він не знає, скільки часу може знадобитися для того, щоб спрей пройшов клінічні випробування.

Як повідомляли раніше "Коментарі", інфекціоніст розповів, кому вдасться уникнути зараження штамом Омікрон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини