Головна Новини Суспільство медицина Найсмертоносніший день Австралії: країна пережила пік пандемічної кризи
commentss НОВИНИ Всі новини

Найсмертоносніший день Австралії: країна пережила пік пандемічної кризи

Австралія переживає найсмертоносніший день пандемії

28 січня 2022, 14:25
Поділіться публікацією:

Австралія пережила найсмертоносніший день пандемії COVID-19 у п’ятницю, 28 січня: майже 100 смертей, але кілька великих штатів заявили, що очікують скорочення кількості госпіталізацій на тлі сподівань, що остання хвиля інфекцій почне спадати. Про це повідомляє Reuters.

Найсмертоносніший день Австралії: країна пережила пік пандемічної кризи

Вакцинація - фото з відкритих джерел

Через штам Omicron, що швидко поширюється, протягом останніх чотирьох тижнів зафіксовано близько двох мільйонів випадків. До того часу в Австралії було нараховано лише 400 000 випадків з тих пір, як пандемія вперше вразила країну майже два роки тому.

Але стабільний рівень госпіталізації останніми днями викликав надію на те, що найгірше може закінчитися.

"Загалом ситуація стабільна... і ми очікуємо подальшого падіння (у лікарняних випадках). Але поки що не виходьте і не святкуйте, але новини на цьому етапі хороші", — сказав головний спеціаліст з охорони здоров’я штату Квінсленд Джон Джеррард під час брифінгу для ЗМІ, оскільки кількість лікарняних випадків у штаті зменшилася третій день поспіль до 818. 

Але він попередив 5 мільйонів жителів штату, що пандемія ще далека від завершення. 

Кількість госпіталізацій залишалася стабільною на рівні близько 5000 протягом останніх кількох днів.

Нові моделі, опубліковані Новим Південним Уельсом, найбільш густонаселеним штатом, показали, що кількість людей у ​​відділеннях інтенсивної терапії була нижчою за цифри, передбачені в найкращому випадку.

Всього в Австралії було зареєстровано 98 смертей, що перевищило попередній рівень пандемії в 87 два дні тому. Повідомлялося про трохи більше 40 000 нових випадків зараження, що є найнижчим щоденним показником майже за місяць.

Таким чином, загальна кількість смертей від COVID-19 у країні з населенням 25 мільйонів становить 3500 з початку пандемії, що набагато нижче, ніж у багатьох країнах.

Згідно з офіційними даними, Австралія є однією з країн з найбільшою кількістю щеплених проти COVID-19: понад 93% її дорослого населення отримали подвійну дозу, а близько двох третин відповідних австралійців отримали бустерну дозу.

Управління терапевтичних товарів (TGA), регулюючий орган країни, розширило право на ревакцинацію для 16- та 17-річних, приєднавшись до Сполучених Штатів, Ізраїлю та Великобританії.

Як повідомляли раніше "Коментарі", нові штами COVID-19 можуть бути заразнішими Omicron.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини