Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Нові штами COVID-19 можуть бути заразнішими Omicron
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові штами COVID-19 можуть бути заразнішими Omicron

За словами фахівця ВООЗ Марії ван Керкхово, поки що нічого невідомо щодо властивостей майбутніх штамів COVID-19.

27 січня 2022, 05:00
Поділіться публікацією:

Експерти ВООЗ упевнені, що збільшення тривалості циркулювання коронавірусу збільшує його здатність мутувати. Про це повідомили у прес-службі Всесвітньої організації охорони здоров'я. За словами фахівця ВООЗ Марії ван Керкхово, поки що нічого невідомо щодо властивостей майбутніх штамів COVID-19, але можна не сумніватися в тому, що вони будуть заразнішими за Omicron.

Нові штами COVID-19 можуть бути заразнішими Omicron

Omicron - фото з відкритих джерел

"Omicron не буде останнім варіантом, який ми обговорюватимемо, і дуже реальна можливість появи в майбутньому варіантів, що викликають стурбованість", — заявила Керкхове.

Нагадаємо, попри те, що омікронний варіант COVID-19 продовжує охоплювати земну кулю, зараз вчені спостерігають за новою мутацією Омікрону, що отримала назву BA.2. Про це повідомляє ABC News. Всесвітня організація охорони здоров'я стверджує, що BA.2 не є "штамом, що викликає занепокоєння", що означає, що поки що немає доказів того, що цей новий підваріант погіршить передачу COVID-19, тяжкість захворювання або ефективність вакцин та заходів громадського здоров'я, таких як маскування. та соціальне дистанціювання. Кількість BA.2 у всьому світі зростає, принаймні, 40 країн повідомляють про випадки у глобальну базу даних відстеження варіантів, але підваріант швидко поширився у Данії та Великобританії, при цьому майже половина останніх випадків у Данії пов'язана з BA.2.

Субваріант вже був виявлений у кількох штатах США та штат Вашингтон підтвердив два випадки у понеділок, 24 січня. Хоча з листопада 2021 року було виявлено понад 8000 випадків BA.2, незрозуміло, звідки він виник. "Природа вірусів – це еволюція та мутація, тому слід очікувати, що ми продовжимо бачити нові варіанти, доки пандемія триває. Поки що немає достатніх доказів, щоб визначити, чи викликає BA.2 тяжче захворювання, ніж Omicron BA.1", — сказала доктор Міра Чанд, директор із інцидентів з COVID-19 у службі охорони здоров'я Великобританії.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини