Головна Новини Суспільство медицина Найкращий спосіб: як відрізнити пневмонію від застуди
commentss НОВИНИ Всі новини

Найкращий спосіб: як відрізнити пневмонію від застуди

У пневмонії є сім основних ознак, які відрізняють це захворювання від інших

24 січня 2021, 17:25 comments1715
Поділіться публікацією:

Симптоми пневмонії і сильної застуди є дуже схожими, тому відрізнити ці захворювання часом буває важко. Проте, якщо звичайна застуда не завжди вимагає спеціального лікування, то з пневмонією все зовсім навпаки. Про це пише видання Prevention.

Найкращий спосіб: як відрізнити пневмонію від застуди

Як відрізнити пневмонію від застуди. Фото: freepik.com

Доктор медицини, старший науковий радник асоціації легких Норман Едельман заявив, що пневмонія у людини з'являється тоді, коли захисні сили організму послаблюються. За словами експерта, у цього захворювання є 7 головних симптомів:

Кашель

Задишка

Біль в грудях при кашлі або диханні

Збільшення виділень мокротиння зеленого, сірого або жовтого кольору

Висока температура тіла

Нудота

Блювота або діарея

Сильна втома

Саме за такими ознаками можна відрізнити пневмонію від будь-якої іншої застуди.

Норман Едельман також зазначив, що при звичайній застуді кашель, нежить, температура і біль в горлі проходять за досить короткий період часу. При пневмонії ці симптоми теж є, і тримаються вони набагато довше — з кожним днем вони стають все серйозніше і сильніше.

Тому якщо у вас з'явився кашель і біль в горлі, але відчуваєте ви при цьому себе досить легко, можна почекати тиждень, перш ніж йти до лікаря. Але якщо стає гірше — обов'язково зверніться за медичною допомогою, — пояснив фахівець.

Крім того, Норман Едельман підсумував, що не потрібно займатися самостійним лікуванням і чекати, коли сильні і серйозні симптоми пройдуть самі по собі.

Як повідомляло видання "Коментарі", чому при коронавірусі виникає пневмонія, яку важко вилікувати. Американські вчені розповіли про механізм потрапляння вірусу в легені. Результати дослідження, яке проводили за допомогою високоточної мас-спектрометричної технології, показали, що вірус викликає аномальні зміни кількості одного білка і частоти його фосфорилювання всередині цих клітин. В результаті кількість вірусних частинок в легких наростає і знищує їх клітини, що призводить до пошкодження органу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини