Головна Новини Суспільство медицина "Нас чекають різні сюрпризи": Голубовська дала прогноз по коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нас чекають різні сюрпризи": Голубовська дала прогноз по коронавірусу

За її словами, COVID-19 "продовжує адаптуватися до нас, а ми - до нього"

13 січня 2021, 18:13 comments2985
Поділіться публікацією:

Провідний український інфекціоніст Ольга Голубовська пояснила, як змінювався COVID-19, починаючи ще з самого першого випадку — з березня 2020 року. Цією інформацією вона поділилася на своїй сторінці в соціальних мережах.

"Нас чекають різні сюрпризи": Голубовська дала прогноз по коронавірусу

Голубовська дала прогноз по коронавірусу. Фото: unsplash

За її словами, коронавірус "продовжує адаптуватися до нас, а ми — до нього".

"Будуть виникати все нові і нові варіанти, зміна клінічного перебігу захворювання, нас чекають різні сюрпризи. Але ми все-таки більш підготовлені і досвідчені, ніж рік тому", — сказала фахівець.

Якщо під час першої хвилі люди були охоплені панікою і занепокоєнням, то потім вони реагували спокійніше на події, що відбуваються.

У травні-червні 2020 року збільшилися випадки важких форм вірусу серед пацієнтів у похилому віці (70-80 років). Отже, зросла і смертність у цій віковій категорії. У лікарнях не вистачало ресурсів і кисню, але зате почали з'являтися протоколи лікування.

З середини літа 2020 роки кількість випадків зараження залишалася незмінною, але почастішали випадки, коли у молодих людей через вірус виникала дихальна недостатність.

В середині вересня почала збільшуватися кількість важких випадків зараження, це вимагало активної респіраторної підтримки і величезного ресурсу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, знайдено слабке місце COVID-19, яке допоможе уникнути зараження. Фахівці зробили нову заяву про коронавірус. За їх словами, у вірусу є одне слабке місце — він взаємодіє з певним ферментом в нашому організмі. І якщо цей певний фермент усунути, то COVID-19 просто не зможе розмножуватися. Про це пише Merkur.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини