Головна Новини Суспільство медицина Наприкінці січня в Україні з'являться нові ковід-сертифікати: хто їх отримає
commentss НОВИНИ Всі новини

Наприкінці січня в Україні з'являться нові ковід-сертифікати: хто їх отримає

Для того, щоб отримати новий сертифікат про вакцинацію, необхідно буде надіслати запит на порталі або в додатку "Дія" після отримання щеплення

5 січня 2022, 10:31
Поділіться публікацією:

В Україні стартує кампанія з щеплення людей бустерними щепленнями від коронавірусу. Отже, ті, хто отримає бустерну дозу, може розраховувати на новий ковід-сертифікат. Але оновлені документи з'являться не раніше кінця січня. До того часу всі щеплені бустерною дозою можуть використовувати стандартний "зелений" ковід-сертифікат. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на прес-службу МОЗ.

Наприкінці січня в Україні з'являться нові ковід-сертифікати: хто їх отримає

COVID-сертифікат. Фото: diia.gov.ua

Відразу після того, як буде зроблено бустерну дозу, потрібно буде зайти до програми "Дія", де залишити заявку на отримання оновленого сертифікату. У додатку з'явиться графа, де можна буде вказати про щеплення саме бустерною дозою. У МОЗ пояснюють, по суті, процедура отримання ковід-сертифікату після того, як вам зробили бустерну дозу, нічим не відрізняється від тієї процедури, яку проходили ті, кому робили перше і друге щеплення і потрібно було оформляти стандартний сертифікат.

Новий сертифікат діятиме протягом 270 календарних днів. Також тим, кому зроблять бустерне щеплення, можуть розраховувати на отримання сертифікату міжнародного зразка. Він буде дійсним у більшості країн світу. Для отримання міжнародного ковід-сертифікату слід звернутися до свого сімейного лікаря.

Читайте також на порталі "Коментарі" – вчені розповіли, чому хвороба COVID-19 не минає безслідно і проблеми зі здоров'ям можуть розпочатися набагато пізніше. Також вчені розповіли, чим для людського організму може обернутися вироблення про антитіл, які формують природний захист організму від повторного захворювання коронавірусом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини