Головна Новини Суспільство медицина На Україну чекає до 40 тисяч випадків коронавірусу на добу: лікар озвучив невтішний прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

На Україну чекає до 40 тисяч випадків коронавірусу на добу: лікар озвучив невтішний прогноз

Причинами нової хвилі ковіду є новорічні та різдвяні свята, а також поява мутації "Омікрон"

12 січня 2022, 11:40
Поділіться публікацією:

За словами доктора медичних наук, професора Сергія Крамарєва, нова коронавірусна хвиля може бути набагато серйознішою за попередню, а кількість інфікованих на добу може зрости до 40 тисяч. До слова, новий сплеск захворюваності у країні прогнозується наприкінці січня. Про це лікар розповів виданню OBOZREVATEL.

На Україну чекає до 40 тисяч випадків коронавірусу на добу: лікар озвучив невтішний прогноз

На Україну чекає до 40 тисяч випадків коронавірусу на добу - фото з відкритих джерел

Фахівець висловив думку, що причинами нової хвилі ковіду є новорічні та різдвяні свята, а також поява мутації "Омікрон".

Крамарєв навів приклад досвіду інших країн, де південноафриканська мутація вже стрімко поширилася, зокрема США і Британію. Там, за словами лікаря, захворюваність зросла вдвічі-втричі порівняно з попередніми хвилями. Тому фахівець не виключає, що на Україну також може чекати така статистика.

Проте, зазначає професор, українці тестуються не так масово, як жителі вказаних країн, тому цифри можуть бути меншими.

"50 тисяч (нових випадків — ред.) на день – це навряд. 20 тисяч, можливо, 40 тисяч. Але це залежить від кількості протестованих людей. Чим більше тестуватиметься, тим більше виявлятиметься. Це суто технічна причина", – зазначив Крамарєв.

Лікар зазначив, що уникнути нової хвилі коронавірусу в Україні не вдасться, оскільки "Омікрон" здатний обійти і вакцинальні антитіла, і антитіла у тих, хто перехворів. Однак, дотримуючись рекомендацій Міністерства охорони здоров'я, кількість пацієнтів із COVID-19 вдасться знизити. Крім того, Крамарєв переконаний, що держава має жорстко контролювати дотримання громадян усіх вимог карантину.

Раніше "Коментарі" писали, що заступник міністра охорони здоров'я Ігоря Кузін повідомив , що нова коронавірусна хвиля очікується в країні наприкінці січня. За прогнозом МОЗ, вона може тривати до квітня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини