Головна Новини Суспільство медицина На нас чекає різкий сплеск інфікування, – голова Національного інституту інфекційних захворювань ПАР
commentss НОВИНИ Всі новини

На нас чекає різкий сплеск інфікування, – голова Національного інституту інфекційних захворювань ПАР

Виявлений в Африці COVID-штам "Омікрон" може бути ймовірним кандидатом, який витіснить дуже заразний варіант "Дельта"

1 грудня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Виявлений в Африці COVID-штам "Омікрон" може перевершити за заразністю штам "Дельта". Вже зараз медики називають його дуже небезпечною мутацією коронавірусу. Як передає портал "Коментарі", про це заявив голова Національного інституту інфекційних захворювань Південної Африки Адріан Пурен в інтерв'ю Reuters.

На нас чекає різкий сплеск інфікування, – голова Національного інституту інфекційних захворювань ПАР

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Адріан Пурен зазначив, раніше медики думали, який же штам може бути небезпечнішим за "Дельту" і швидше передаватися від людини, яка захворіла, до здорової. Тепер стає зрозуміло, що "Омікрон" має всі шанси перевершити в цьому "Дельту". При цьому Пурен зазначив, що ще надто рано стверджувати – чи витіснить новий штам "Омікрон" "Дельту" у Південній Африці чи ні.

За інформацією Адріана Пурена, вченим знадобиться близько місяця, щоб сказати, яка ймовірність того, що новий штам "Омікрон" зможе не реагувати на імунітет, який формується після вакцинації і яка ймовірність того, що він зможе проникати в організм навіть щепленої людини, минаючи бар'єр імунітету.

Лікарі, які зіткнулися з новим штамом коронавірусу розповідають, що для людини, яка заразилася "Омікроном", характерні такі симптоми, як сухий кашель, лихоманка і нічна пітливість.

Медики побоюються, що якщо "Омікрон" стане ще більш заразним, ніж "Дельта", то це стане великим випробуванням для всієї медичної системи. Не всі країни можуть впоратися із новим напливом хворих.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у кількох країнах Європи виявили перші випадки зараження "Омікроном". Йдеться про Велику Британію, Німеччину та Італію. Заражені прибутки із Південної Африки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини