Головна Новини Суспільство медицина «Омікрон»: у яких країнах Європи виявили новий штам COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

«Омікрон»: у яких країнах Європи виявили новий штам COVID-19

У кількох країнах Європи виявили перші випадки зараження «Омікроном» - новмс штамом коронавірусної інфекції

28 листопада 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

Коронавірус продовжує мутувати й поширюється по всьому світу. Нещодавно Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про відкриття нового штаму COVID-19 під назвою "Омікрон". Його зареєстрували вже у кількох країнах Європи.

«Омікрон»: у яких країнах Європи виявили новий штам COVID-19

Омікрон / Фото: @pfizer/twitter.com

Як повідомляє видання Al Jazeera, варіант вірусу, який мутував, підтвердили у Великій Британії, Німеччині та Італії. Заражені прибули з Південної Африки й зараз перебувають на самоізоляції.

Через поширення "Омікрона" кілька країн уже запровадили карантинні обмеження, зокрема Євросоюз заборонив авіасполучення з Південною Африкою. Громадянам радять після прильоту з-за кордону перебувати на самоізоляції. Також людям рекомендують на якийсь час утриматися від поїздок і вживати заходів щодо захисту здоров'я.

Відомо, що новий штам коронавірусної інфекції вперше виявили минулого тижня у Південній Африці та, за інформацією вчених, у нього велика кількість мутацій.

Експерти з Європейського центру з профілактики та контролю захворювань припускають, що "Омікрон" може бути стійкішим до вакцин.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" може призвести до складніших наслідків, аніж ті віруси, які циркулювали до цього. Проте вчені ще можуть спрогнозувати розвиток подій у світі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо вчені та біотехнологи почнуть працювати з грудня, то до літа наступного року зможуть випустити нові вакцини, які будуть ефективні проти мутованого вірусу, зокрема від штаму коронавірусу "Омікрон".

Читайте також, що кожен хворий може інфікувати двох: що відомо про новий штам коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини