Головна Новини Суспільство медицина На медицину з держбюджету виділяють 600 млн гривень: що спрямують кошти
commentss НОВИНИ Всі новини

На медицину з держбюджету виділяють 600 млн гривень: що спрямують кошти

Кошти витратять на госпітальну базу та доплати медикам

29 вересня 2021, 15:15
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів схвалив перерозподіл коштів на потреби медицини на фоні загострення ситуації з коронавірусом в країні. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

На медицину з держбюджету виділяють 600 млн гривень: що спрямують кошти

У лікарнях збільшать кількість ліжок з киснем, фото з відкритих джерел

Для забезпечення лікарень ліжками з централізованим киснем для хворих на COVID-19 виділено 395 мільйонів гривень.

"Лабораторні центри наразі працюють практично цілодобово. Не варто забувати про грип. Одночасна циркуляція вірусів грипу та коронавірусу в осінньо-зимовому сезоні може спричинити більш тяжкий перебіг коронавірусної хвороби. Найбільш вразлива група — це колективи, що контактують з людьми. Тобто працівники поліції, прикордонники, медичні працівники, освітяни — ці категорії громадян повинні мати додатковий захист. Тому урядом пропонується перерозподілити зекономлені 1,2 млн доларів для придбання вакцин проти грипу для забезпечення відповідних професійних колективів", — наголосив прем'єр-міністр.

Виділено 205 мільйонів гривень для того, щоб виплатити грошові премії працівникам лікарень та лабораторних підрозділів Міністерства охорони здоров'я.

Також сьогодні розглянуть план заходів щодо реалізації концепції розвитку електронної системи охорони здоров'я. Передбачається, що будуть запроваджені електронні сервіси.

"Ситуація із захворюваністю на COVID-19 ускладнюється. Штам "Дельта" має значне поширення в Україні і безумовно впливає на епідемічну ситуацію. У лікарнях по Україні є 41 тисяча ліжок, з яких 97% забезпечені киснем. За статистикою, 98% померлих від ускладнень з COVID-19 у віці старше 60 років не були вакциновані. в Україні зараз можна зробити щеплення трьома вакцинами — AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer. Ті, хто перехворіли COVID-19 і не вакциновані, мають більший ризик знову захворіти, ніж ті, хто вакцинувався. Зараз в 6000 шкіл ще не щеплено 80% працівників", — підкреслив міністр Віктор Ляшко.

У МОЗ вже розробили наказ про розширення переліку професій, яким потрібно мати вакцинацію. Наразі наказ погоджують інші державні органи.

Портал "Коментарі" повідомляв які штами грипу циркулюватимуть цього епідсезону в Україні та хто отримає безкоштовну вакцину від нього.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини