Головна Новини Суспільство події Які штами грипу циркулюватимуть цього епідсезону в Україні та хто отримає безкоштовну вакцину від нього
commentss НОВИНИ Всі новини

Які штами грипу циркулюватимуть цього епідсезону в Україні та хто отримає безкоштовну вакцину від нього

В Україні почнуть фасувати вакцину від грипу

13 вересня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Про штами грипу, що будуть активними цього епідсезону, розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін у інтерв'ю з медичною експерткою UNICEF Катериною Булавіновою. Про це повідомляють на сторінці Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

Які штами грипу циркулюватимуть цього епідсезону в Україні та хто отримає безкоштовну вакцину від нього

В Україні будуть циркулювати три штами грипу, фото з відкритих джерел

Прогнозують, що у цьому осінньо-зимовому епідсезоні 2021–2022 років будуть циркулювати на території України три штами грипу — B/Washington, H1N1 та H3N2.

За словами Ігоря Кузіна, минулого сезону в українців, що хворіли на грип, захворювання протікало складніше та після хвороби були важкі наслідки для здоров'я.

Цього року поки що йде мова про поставку певної кількості вакцин від грипу в якості гуманітарної допомоги від іноземних партнерів. Ці вакцини безкоштовно отримають медики. У першу чергу провакцинують 30 тисяч лікарів, медсестер, що працюють в лікарнях, які є госпітальними базами для хворих на COVID-19.

Ігор Кузін наголосив, що перемовини із фармацевтичними компаніями про таку гуманітарну допомогу ведуться з червня. Також він додав, що в аптеки планують доставити майже мільйон доз вакцини від грипу для населення.

У 2022 році вітчизняні виробники випускатимуть вакцини від грипу. Попередньо мова йде про три- або чотиривалентні вакцини, що випускатиметься в шприцах — по одній дозі в індивідуальному шприці.

Фармацевтичні компанії на території України фасуватимуть, пакуватимуть та маркуватимуть діючі речовини. Однак це вже пришвидшить виробництво та закупівлю вакцин для власних потреб держави.

За словами головного санітарного лікаря, така продукція буде вироблятися у формі "in bulk" - це фармацевтична продукція, яка вже пройшла всі стадії виробничого процесу і її треба тільки пофасувати і упакувати.

Портал "Коментарі" повідомляв чи вимагатимуть результати тестів на COVID-19 у школярів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини