Головна Новини Суспільство події Результати тестів на COVID-19: чи вимагатимуть їх у школярів
commentss НОВИНИ Всі новини

Результати тестів на COVID-19: чи вимагатимуть їх у школярів

Головний санітарний лікар пояснив чи має право школа вимагати такі тести

10 вересня 2021, 21:05
Поділіться публікацією:

Головний санітарний лікар відповів на головні питання про організацію освітнього процесу в українських школах та вакцинацію освітян. Про це повідомляють на сторінці Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

Результати тестів на COVID-19: чи вимагатимуть їх у школярів

Головний санітарний лікар дав інтерв'ю, фото з відкритих джерел

На запитання медичного експерта ЮНІСЕФ в Україні Катерини Булавінової чи будуть вимагати в школі від хворої дитини результати тестів про відсутність в неї COVID-19 розгорнуто відповів Ігорь Кузін. Головний санітарний лікар зазначив, що адміністрація школи не може вимагати надати їй результати медичних тестів.

"Термометрія залишається обов'язковою перед тим, як учень почне освітній процес. Якщо температура є підвищеною, В такому випадку дитина має звернутися до свого лікаря. Лікар діє по інструкції щодо діагностики коронавірусної хвороби. Це або швидкий тест на антиген, або ПЛР-тест. Цього достатньо, щоб встановити діагноз. Чи робити тести — це на розсуд лікаря. Обов'язкової вимоги по пред'явленню результатів ПЛР-тестів або тестів швидких немає й вона не буде застосовуватися до шкіл", — зазначив Ігор Кузін.

Також він зазначив, що рекомендації щодо вакцинації освітян не безпідставні. Міністерство спирається на досвід іноземних країн. До прикладу Кузін навів Великобританію, де 30% спалахів COVID-19 були саме серед освітян й вони інфікували своїх учнів. Про це відомо із рапортів епідеміологів, які вивчали шляхи інфікування штамом "Дельта". 

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні вводять зелений і жовтий сертифікати вакцинації від COVID-19. Жовтий сертифікат буде видаватися тим, хто зробив одне щеплення, зелений — два. Термін дії жовтого сертифіката становить 20 днів — період між вакцинаціями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини