Головна Новини Суспільство події В Україні вводять зелений і жовтий сертифікати вакцинації від COVID-19: в чому різниця
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вводять зелений і жовтий сертифікати вакцинації від COVID-19: в чому різниця

Сертифікати будуть видаватися для того, щоб навіть під час локдауна вакциновані українці могли відвідувати масові місця

10 вересня 2021, 10:30 comments2622
Поділіться публікацією:

Міністерство охорони здоров'я збирається впровадити в Україні документи жовтого і зеленого зразка про вакцинацію для українців всередині країни. Жовтий сертифікат буде видаватися тим, хто зробив одне щеплення, зелений — два. Про це повідомляє головний санлікар Ігор Кузін.

В Україні вводять зелений і жовтий сертифікати вакцинації від COVID-19: в чому різниця

Вакцина від коронавірусу, фото з відкритих джерел

"Зелений — це внутрішній сертифікат, який видають після двох доз вакцинації, жовтий сертифікат людина отримує після першої дози вакцинації. І також може користуватися тими ж послугами, відвідувати ресторани, спортзали і інші заклади", — сказав головний санлікар Ігор Кузін.

Термін дії жовтого сертифіката становить 20 днів — період між вакцинаціями.

"Термін дії жовтого сертифікату дорівнює інтервалу між першим і другим щепленням. Після повторної імунізації людина отримує зелений сертифікат — він означає, що людина повністю вакцинована, а дія жовтого автоматично скасовується", — зазначив головний санлікар Ігор Кузін.

Сертифікати будуть видаватися для того, щоб навіть під час локдауна вакциновані українці могли відвідувати місця масового скупчення.

Нагадаємо, коронавірус скасовується : перша країна в ЄС зняла всі обмеження. Данія знімає всі обмеження по коронавірус в п'ятницю, 10 вересня. І стає першою країною ЄС, яка повністю повернулася до повсякденного життя, як було перед пандемією. Про це повідомляє видання Politico.

Данська влада охорони здоров'я схвалили цей крок в кінці серпня, заявивши, що вірус "більше не є критичною загрозою для суспільства" через високого рівня вакцинації та низької захворюваності на важкі хвороби і смерть.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що Moderna розробляє комбіновану вакцину проти коронавируса і грипу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Володимир

11 вересня 2021, 18:58

У вас, журналістів, дуже часто трапляються помилки у відмінках та в закінченнях (може вам слід частіше бувати на курсах підвищення кваліфікації?). Замість "під час локдауна" слід писати "під час локдауну".


Новини