Головна Новини Суспільство медицина МОЗ змінить алгоритм тестування на COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ змінить алгоритм тестування на COVID-19

Глава МОЗ розповів українцям гарні новини

9 грудня 2020, 12:52 comments2096
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив про внесення деяких змін до алгоритму тестування на коронавірус. Крім того, стало відомо, що збільшиться коло осіб, які будуть проходити дослідження на COVID-19. Це безпосередньо пов'язано з початком використання тестів на антиген.

МОЗ змінить алгоритм тестування на COVID-19

ФОТО: moz.gov.ua

За словами Степанова, він вже дав своє доручення державному санітарному лікарю на зміну алгоритму тестування. По більшій мірі зміни будуть внесені в алгоритм обов'язкового тестування поступивших в медичні заклади під час планової госпіталізації.

Алгоритм стане набагато простіше, так як зараз поступившим необхідно проходити ІФА-тест, результати якого можна очікувати кілька днів, а з внесеннями змін і початком застосування тестів на антиген результати будуть вже всього через 15 хвилин. Зараз лікарні вже починають забезпечувати такими тестами.

Максим Степанов підкреслив, що в першу чергу тестуються ті люди, які надходять в лікарні з симптомами коронавируса або ж з пневмонією. На сьогоднішній день вже значно менше українців стало звертатися до медичних установ, щоб здати тест на COVID-19. У зв'язку з цим фіксується зменшення кількості тестів.

На щастя, зараз ситуація в Україні стала налагоджуватися і вже фіксується зменшення звернень громадян до медичних установ з симптомами коронавируса, разом з тим змінилася і кількість госпіталізованих. Минулого тижня госпіталізовано 10 100 чоловік, що рівно на 1500 менше, ніж позаминулого.

Нагадаємо, раніше Максим Степанов проводив прямий ефір, в якому він розповів про позитивну динаміку після введення карантину вихідного дня .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини