Головна Новини Суспільство медицина МОЗ в екстренному порядку шукає гроші на закупку вакцин від Covid-19
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ в екстренному порядку шукає гроші на закупку вакцин від Covid-19

Грошей, які виділила влада, не вистачає на закупівлю вакцини проти коронавірусу

17 грудня 2020, 13:00
Поділіться публікацією:

Влада України планує виділити 2,6 мільярда гривень на закупку вакцин та проведення щеплень проти коронавірусу. Проте Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу заявив, що насправді на цю процедуру потрібно в 6 разів більше коштів, ніж пропонується.

МОЗ в екстренному порядку шукає гроші на закупку вакцин від Covid-19

Україні не вистачає грошей на закупку вакцини проти коронавірусу. Фото: b1.m24.ru

МОЗ має чітко розрахував суму, яка зможе забезпечити всіх українців вакцинами — 15,1 мільярда гривень. Оскільки недостача коштів велика — МОЗ в екстреному порядку шукає джерела, з яких зможе взяти суму, якої не вистачає.

Міністерство охорони здоров'я вже розпочало досліджувати, де можна заощадити кошти. Наразі Степанов повідомив, що МОЗ зможе акумулювати до 2,3 мільярда гривень шляхом економії лікарських засобів.

Україна вже в лютому планує отримати 8 мільйонів доз вакцини в межах програми COVAX. Цього вистачить на щеплення 4 мільйонів громадян.

Нагадаємо, що 27 країн ЄС зможуть почати кампанії вакцинації проти коронавірусу в той же день, коли регуляційний орган Євросоюзу схвалить вакцину, розроблену Pfizer-BioNTechі, і дасть дозвіл на використання.

Франція пропонує видавати громадянам країни "зелений" паспорт, який стане свого роду винагородою для вакцинованих. Ті у кого він буде зможуть відвідувати ресторани, спортклуби та торговельно-розважальні центри.

"Зелений" паспорт може "підштовхнути" французів до вакцинації, щоб якомога швидше повернутися до нормального життя.

Сайт "Коментарі" раніше писав, скільки зберігатиметься імунітет до COVID-19 після вакцинації за думкою головного санітарного лікаря України та заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини