Головна Новини Суспільство медицина МОЗ може судитися із постачальниками вакцини Sinovac: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ може судитися із постачальниками вакцини Sinovac: в чому причина

Китайська компанія начебто порушила умови контракту і зірвала терміни необхідних поставок вакцини в Україну

23 квітня 2021, 20:20
Поділіться публікацією:

Масова вакцинація від коронавірусної хвороби в Україні просувається досить повільними темпами. Одна з причин — недостатня кількість вакцини. За словами керівника комітету ВР з питань здоров'я нації Михайла Радуцького, ще й компанія Sinovac порушує всі умови підписаного контракту, повідомляє "Україна 24".

МОЗ може судитися із постачальниками вакцини Sinovac: в чому причина

Sinovac зриває терміни поставок вакцини до України. Фото: 7UMAPRESS

Радуцький говорить, що він дуже здивований, чому в МОЗ досі не почали судову тяжбу із китайськими виробниками вакцини. Чиновник стверджує, що Sinovac пропустили всі можливі терміни поставок препарату в Україну.

На думку нардепа, така поведінка негідна серйозного виробника. І якщо ці люди зайнялися нехай і важливим зараз, але все ж бізнесом, то знають, що повинні відповідати за свої порушення.

Михайло Радуцький підкреслює, що вакцина CoronaVac (виробництво Sinovac — ред.) куплена українською державою, а не отримана в подарунок від ініціативи COVAX. Плюс Китай не повідомляє про будь-які заборони на експорт своїх вакцин. Саме тому політик упевнений, що в Міністерстві охорони здоров'я повинні відповідне відреагувати на затримки поставок.

Також Радуцький нагадав, що Індія також призупинила надання вакцин для інших держав. Однак місцеві виробники відразу пояснили — препарати нині виготовляються для внутрішнього ринку, адже ситуація із захворюванням в країні критична.

За словами нардепа, Україна катастрофічно повільно отримує будь-які вакцини. І хоча цього є і деякі резонні причини — дефіцит препаратів існує в усьому світі, політик хотів би, щоб процес прискорився.

Нагадаємо, перша партія препарату CoronaVac, розробленого китайською компанією Sinovac Biotech, прибула в Україну в кінці березня. У ній налічувалося 215 тисяч доз. Всього Україна очікує поставки 1,915 млн доз CoronaVac.

Раніше "Коментарі" повідомляли, в яких двох державах виявили підроблені антиковідні вакцини нібито виготовлені Pfizer.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи можна робити щеплення від коронавірусу двома різними препаратами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини