Головна Новини Суспільство медицина Моніторингові антипандемійні групи: нові завдання у нових регіонах червоної зони
commentss НОВИНИ Всі новини

Моніторингові антипандемійні групи: нові завдання у нових регіонах червоної зони

Нові області України незабаром перейдуть у червону зону, тому відновлюється робота моніторингових груп для боротьби з пандемією в регіонах

28 жовтня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

Комісія ТЕБ та НС прийняла рішення про чергові заходи для боротьби з пандемією COVID-19 у регіонах України, повідомляє прес-служба міністерства розвитку громад та територій.

Моніторингові антипандемійні групи: нові завдання у нових регіонах червоної зони

Поширення епідемії коронавірусу в Україні - скрін з системи СОТА РНБО

Моніторингові групи почнуть працювати з 1 листопада 2021 р. Їхнє завдання – оперативне реагування на поточні проблеми, які виникають у регіонах. Своїх представників надають кілька міністерств – внутрішніх справ, охорони здоров'я, розвитку громад та територій, — та Держпродспоживслужба. Фахівці працюватимуть паралельно в усіх регіонах – на сході, заході, півдні, півночі. Контролюватимуться два основних питання: 

- робота медичних закладів;

- виконання протиепідемічних заходів.

Вирішення цих двох питань особливо важливе у регіонах, які перейшли до "червоної зони". З 30 жовтня у ній опиняться ще сім областей: Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська. Загалом з понеділка у цій зоні перебуватимуть 16 областей. Найвищий рівень госпіталізацій – у Херсонській, Житомирській, Дніпропетровській та Донецькій. Найвищий рівень завантаженості ліжок з киснем – у Донецькій області – 86,6%. У "жовтій зоні" поки що тримаються лише три області: Вінницька, Закарпатська та Кіровоградська. 

В Україні станом на 28 жовтня 2021 р. за минулу добу виявлено COVID-19 у 26071 осіб, померло 576 осіб, одужало 10006 осіб, хворіє 15489 осіб.

Робочі групи, що перевіряють, як у областях виконуються протиепідемічні заходи, були створені у квітні 2021 р. за дорученням Дениса Шмигаля, Прем'єр-міністра України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини