Головна Новини Суспільство медицина Moderna створює комбіновану вакцину від Covid та грипу: коли планується запуск
commentss НОВИНИ Всі новини

Moderna створює комбіновану вакцину від Covid та грипу: коли планується запуск

Запуск комбінованої вакцини планується протягом двох років

18 січня 2022, 16:55
Поділіться публікацією:

Moderna має на меті запустити єдину ревакцинацію, яка захистить як від Covid-19, так і від грипу. Таку заяву зробив виконавчий директор Moderna. Про це повідомляє The Guardian.

Moderna створює комбіновану вакцину від Covid та грипу: коли планується запуск

Вакцина Moderna - The Guardian

Стефан Бансель сказав, що комбінована вакцина, яка захистить від Covid-19, грипу та поширеного респіраторного вірусу RSV, може бути доступна до зимового інфекційного сезону 2023 року.

Минулого року Національна служба охорони здоров’я запевнила громадськість, що одночасне лікування грипу та Covid не впливає на імунну відповідь організму.

Уряд Великобританії заохочує громадськість отримати третю дозу вакцини від Covid-19, особливо тих, хто належить до більш вразливих груп, таких як люди старшого віку або люди з ослабленою імунною системою. Зусилля влади включають запуск загальнонаціональної кампанії мобільних текстових повідомлень у День подарунків.

Раніше Бансел заявив, що людям може знадобитися четверта вакцина цієї осені, оскільки захист від повторних щеплень зменшується протягом найближчих місяців.

Цього місяця Ізраїль став першою країною у світі, яка запропонувала четверту дозу вакцини від коронавірусу людям у віці 60 років і старше.

Головний медичний радник президента США Ентоні Фаучі, також виступаючи в Давосі, заявив, що немає доказів того, що повторна реанімаційна хвороба може перевантажити імунну систему.

Фаучі сказав, що метою має бути підсилювач, який викликає реакцію проти кількох потенційних варіантів.

Бансель також сказав, що вакцина-кандидат Moderna, спеціально спрямована на варіант коронавірусу Omicron, майже завершила розробку і незабаром увійде в клінічну розробку. Американська фармацевтична компанія очікує, що зможе поділитися даними з регулюючими органами приблизно в березні.

"Нашим пріоритетом номер один на 2022 рік, після отримання правильної вакцини від штаму Omicron, є спроба дійсно просунути наші програми проти грипу та RSV, щоб побачити, чи зможемо ми отримати комбіновану однодозову респіраторну вакцину. Ми думаємо, що користь для Національної служби охорони здоров’я, усіх служб вакцинації та, зрештою, пацієнтів буде величезною", – сказав Даріус Хьюз, виконавчий директор Moderna у Великобританії.

Як повідомляли раніше "Коментарі", експерти пояснили, чи є втрата нюху і смаку поширеним симптомом штаму Omicron.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Леонид Сарест

18 січня 2022, 21:56

Предыдущие достижения " Модерны" видны по статистике заболеваний в USA. Грабли готовы - шагайте, господа!


Новини