Головна Новини Суспільство медицина Мешканці Закарпаття можуть отримати вакцину на кордоні з Угорщиною: якими препаратами щеплять
commentss НОВИНИ Всі новини

Мешканці Закарпаття можуть отримати вакцину на кордоні з Угорщиною: якими препаратами щеплять

Щеплені українці зможуть отримати ковідні сертифікати європейського зразка в посольстві Угорщини

16 серпня 2021, 13:49
Поділіться публікацією:

У прикордонних населених пунктах з Угорщиною українці отримують безплатне щеплення від COVID-19. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Infopost.media.

Мешканці Закарпаття можуть отримати вакцину на кордоні з Угорщиною: якими препаратами щеплять

Українці вакцинуються у прикордонних пунктах, фото Infopost.media

Мобільні пункти вакцинації діють з липня й щепитимуть охочих до кінця серпня. Втім, така перевага доступна не лише для України, а й для всіх сусідів з Угорщини.

Мешканці Закарпатської області отримують одну дозу вакцини Janssen від компанії Johnson&Johnson. Наразі відкрито два пункти вакцинації з трьох – "Загонь-Чоп" і "Барабаш-Косино".

Українцям, що отримали дозу Janssen, видадуть за два тижні угорські ковідні сертифікати європейського зразка. Для цього вакцинованим слід приїхати до консульства Угорщини в Берегово або Ужгороді.

Місцеві кажуть, що робити щеплення в угорських пунктах вакцинації зручніше, бо не треба стояти в чергах чи кудись їхати, достатньо однієї дози й видають міжнародний ковід-сертифікат. Усіх, хто прийшов на вакцинацію, просять заповнити анкети про стан здоров’я та надати паспорт із пропискою. Українцям вимірюють тиск перед щепленням. Після вакцинації видають довідку з печатками, на основі якої вони зможуть отримати ковідні сертифікати.

На Закарпатті також відкрито близько 200 українських пунктів щеплень, однак кількість тих, хто прийшов туди вакцинуватися, становить 5% від загальної кількості населення. Саме стільки осіб отримало дві дози вакцини в українських центрах вакцинації.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", уже відомо, за яких умов працюватимуть українські торгові центри та розважальні заклади в локдаун.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини