Головна Новини Суспільство медицина Медики з США заявили, що коронавірус можна підхопити через їжу
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики з США заявили, що коронавірус можна підхопити через їжу

Медикам вдалося довести факт того, що через їжу людина може заразитися коронавірусом

3 лютого 2021, 13:33
Поділіться публікацією:

Американські гастроентерологи повідомили, що коронавірусну інфекцію все ж можна підхопити через їжу. Хоча раніше багато хто був упевнений, що це всього лише черговий міф з серії про цей вірус.

Медики з США заявили, що коронавірус можна підхопити через їжу

Коронавірусом можна заразитися через їжу - фото: з відкритих джерел

Так, в Медичній школі Вашингтонського університету в Сент-Луїсі підтвердили факт того, вірус здатний проникнути в організм не тільки через дихальні шляхи, а й через шлунково-кишковий тракт. Медики відзначають, що у заражених COVID-19 спостерігаються шлунково-кишкові симптоми. У їх число входить нудота, діарея і блювота.

Фахівці повідомляють, що рецептори, що дозволяють коронавірусу потрапити в організм є не тільки в дихальних шляхах, але також і в шлунку і кишківнику. Спосіб потрапляння вірусу в шлунково-кишковий тракт нічим не відрізняється від того, яким він потрапляє в дихальну систему. Тобто, повітряно-крапельний.

Відповідно, при кашлі або чханні людини, зараженою коронавірусом, поруч з харчовими продуктами, на них може потрапити слина. Протягом 72 годин вірус буде залишатися активним. У разі якщо після цього фрукти або овочі, на які потрапила слина зараженого COVID-19, не промити та вжити в їжу, то зараження через них можливе.

Медики рекомендують ретельно мити овочі та фрукти перед вживанням, а також не забувати про ретельне миття рук після вулиці. Таким чином шанс зараження стає набагато менше.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що лікарі запропонували нестандартний спосіб тестування на COVID-19, а також про те, що записатися на вакцинацію від коронавірусу в Україні можна буде онлайн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини