Головна Новини Суспільство медицина Медики 14 областей поскаржилися нардепам: що відбувається в лікарнях
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики 14 областей поскаржилися нардепам: що відбувається в лікарнях

До профільного комітету звертаються працівники лікарень з різних областей та скаржаться на тиск з боку адміністрації

31 січня 2022, 16:10
Поділіться публікацією:

Медики 14 областей поскаржилися нардепам: що відбувається в лікарнях

Медики скаржаться нардепам, фото з відкритих джерел

Михайло Радуцький, народний депутат, голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування написав, що направив більше 30 депутатських звернень. Причина — скарги від медиків про те, що керівництво лікарень змушує їх перейти на неповну ставку, але за умов, що вони виконуватимуть той самий обсяг роботи.

Нардеп повідомив, що йому особисто та в листах і зверненнях до профільного комітету працівники лікарень повідомляють про такий тиск з боку адміністрації. Хоча, відповідно до ухвалених Кабміном нормативно-правових актів, їм мають збільшувати зарплату.

"У більшості випадків медичні працівники стверджують, нібито головний лікар змушує їх писати заяву на перехід на неповну ставку, у разі відмови – обіцяє звільнити або створити нестерпні умови праці", — пише нардеп.

Також, за його словами, скаржники надали представникам комітету диктофонний запис розмови з адміністрацією однієї лікарні.

Михайло Радуцький зазначив, що відправив депутатські звернення до Міністерства охорони здоров'я, Державної служби з питань праці, голів обласних адміністрацій в Полтавській Житомирській, Чернівецькій, Тернопільській, Чернівецькій, Чернігівській, Івано-Франківській, Черкаській, Вінницькій, Волинській, Київській, Рівненській, Сумській, Харківській областях.

Протягом тижня він очікує, що його запити розглянуть та з'ясують обставини, чи дійсно були такі пропозиції від керівництва лікарень працівникам.

Також нардеп наголосив, що якщо Держпраці не проведе перевірки викладених авторами скарг фактів, то це питання буде порушене  під час засідання уряду.

Як повідомляв портал "Коментарі", "прихований Омікрон" — це різновид тієї мутації, що вже існує. Умовно вчені Британського агентства з охорони здоров'я (UKHSA) назвали його абревіатурою — BA.2. Нова мутація більш заразна, ніж попередній варіант й цим вірусом вже захворіли тисячі людей в Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини