Головна Новини Суспільство події Вчені виявили "прихований Омікрон": чим він відрізняється
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили "прихований Омікрон": чим він відрізняється

В світі циркулює два варіанти штаму "Омікрон"

31 січня 2022, 09:34 comments3248
Поділіться публікацією:

Вчені виявили "прихований Омікрон": чим він відрізняється

В Україні поширився Омікрон, фото з відкритих джерел

"Прихований Омікрон" — це різновид тієї мутації, що вже існує. Умовно вчені Британського агентства з охорони здоров'я (UKHSA) назвали його абревіатурою — BA.2. Нова мутація більш заразна, ніж попередній варіант й цим вірусом вже захворіли тисячі людей в Європі. Завдяки дослідженню аналізів пацієнтів вченим вдалося виокремити "прихований" вірус, що дуже схожий на свого попередника. Про це повідомляє Дождь.

За попередніми підрахунками, заразність "прихованого" в 1,5 рази вища, адже в кінці січня саме цією мутацією заразилася більшість населення Данії (82% від всіх випадків). На цей штам почали хворіти й в США, він став домінуючим в Індії. Загалом "прихований Омікрон" виявлено в понад 24 тисяч осіб в 56 країнах світу. Небезпека в тому, що мутація більш заразна, а тому швидше розповсюджується.

За прогнозами Данський науково-дослідного інституту Statens Serum Institut, варіант ВА.2 має ще до 20 мутацій й може поширюватися швидше за "звичайний" Омікрон. Всі мутації відбуваються в шиповидному білку, на який має діяти вакцина. За попередніми даними Британського агенства, "прихований" вірус може також повторно заражати людину. Вчені говорять, що така ймовірність більш висока, ніж стосовно попереднього варіанту Омікрону.

Як припустив мікробіолог, доктор Уеслі Лонг, обидва варіанти могли з'явитися одночасно й поширюватися ще в 2021 році. Наразі дослідження мутацій продовжуються й поки що немає даних про те, що вакцини менше ефективні в протидії "прихованому Омікрону".

"Оскільки нова версія дуже заразного омікронного варіанту коронавірусу поширюється в деяких частинах Азії та Європи, Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала 24 січня розпочати дослідження його характеристик, щоб визначити, чи може він становити загрозу", — пише The Washington Post.

Як повідомляв портал "Коментарі", Михайло Радуцький, народний депутат, голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування розповів, який стан завантаженості дитячих лікарень в Україні. Наразі на коронавірусну інфекцію стали більше хворіти діти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини