Головна Новини Суспільство медицина Мавпяча віспа: чи є загрози поширення епідемії в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Мавпяча віспа: чи є загрози поширення епідемії в Україну

ВООЗ заявляє, що нова епідемія вірусу мавпячої віспи неминуча

1 червня 2022, 17:40
Поділіться публікацією:

Михайло Радуцький, голова комітету з питань здоров'я нації розповів в ефірі, які прогнози епідеміологів щодо поширення нового вірусу мавпячої віспи. За його словами, Україну ця біда не омине, оскільки вже зафіксовані випадки в Європі, а зараз багато українців повертаються додому із-за кордону, тому з міграцією населення вірус буде поширюватися.

Мавпяча віспа: чи є загрози поширення епідемії в Україну

Фото ілюстративне / Pixabay

Епідеміологи говорять, що вірус має довгий інкубаційний період — до 21 дня. Серед симптомів: лихоманка, головний біль, м’язові болі, біль у спині, збільшені лімфатичні вузли, озноб, виснаження. Протягом 1-3 днів (іноді довше) після появи лихоманки у пацієнта з’являється висип, який часто починається на обличчі, а потім поширюється на інші частини тіла. Висипи змінюються в розмірі та на вигляд, виникають струпи. Зазвичай хвороба триває 2-4 тижні. Попередньо відомо, що вірус спричиняє смерть в 1 з 10 осіб, які захворіли на цю хворобу.

За прогнозами ВООЗ, мавпяча віспа поширюється на нашому континенті не так швидко, як коронавірус. Для передачі від людини до людини, щоб заразити, має бути побутовий контакт, рідко передається повітряно-крапельним шляхом.

Тому треба уважно стежити за здоров'ям, мити руки, дотримуватися правил гігієни та обмежити спілкування з людьми, що мають ознаки ГРВІ. Наразі ВООЗ не бачить необхідності в вакцинації світу від цього вірусу, але там говорять, що епідемія буде.

Як писав портал "Коментарі", коронавірусна інфекція продовжує циркулювати Україною навесні 2022 року. Показники захворюваності на COVID-19 в Україні за квітень опублікували не всі регіони. Загалом рівень захворюваності знижується впродовж останніх тижнів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини