Головна Новини Суспільство медицина Ляшко розповів, яку вакцину від коронавірусу вважає найкращою
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко розповів, яку вакцину від коронавірусу вважає найкращою

На думку міністра охорони здоров'я, роздуми про вибір вакцин є маркетинговою пасткою

19 липня 2021, 10:40
Поділіться публікацією:

Чиновники міністерства охорони здоров'я неодноразово зазначали, що єдиним шляхом перемогти коронавірусну пандемію є масова вакцинація і створення колективного імунітету. Темпи вакцинації останнім часом дійсно збільшилися. Який же препарат, за словами голови МОЗ Віктора Ляшка, є найефективнішим, повідомляє "Сегодня".

Ляшко розповів, яку вакцину від коронавірусу вважає найкращою

Ляшко назвав кращу вакцину від коронавірусу. Фото: Главком

Міністр вважає, що справа — не в назві або країні-виробнику. Найважливішим для будь-якої людини, що зважився на вакцинацію, має бути те, що препарат введений і почав "працювати" на благо організму.

"Краща вакцина — та, яка введена в організм і вже працює, — підкреслив Віктор Ляшко. — Тому, я вам серйозно кажу, не потрібно шукати й дивитися на ці маркетингові пастки".

Найбільш логічним варіантом для тих, хто сумнівається, каже Ляшко, буде похід до сімейного лікаря та запис на вакцинацію через нього. Ймовірно, так міністр радить вчинити, щоб спочатку отримати консультацію фахівця і точно переконатися, що обраний препарат не принесе значних побічних ефектів, а працюватиме в потрібному напрямку.

До слова, сам Віктор Ляшко був щеплений ще кілька місяців тому, поки перебував на посаді головного санітарного лікаря країни. Для вакцинації був узятий препарат Covishield (виробництво AstraZeneca). Вакцинувався Ляшко в районній лікарні Кагарлика Київської області. Між іншим, щеплення не вберегло його від подальшого захворювання на коронавірус.

Нагадаємо, що в неділю, 18 липня, в Україну була доставлена перша партія одного з відомих американських протиковідних препаратів — Moderna. На нашому порталі ви можете прочитати, на щеплення якої категорії населення вона розрахована.

Також слід зауважити, що у великих містах країни вже почалася масова вакцинація іншою вакциною із США — Cominarty (виробництво Pfizer). Щеплення можна отримати в порядку живої черги, пред'явивши для цього паспорт, а також маючи укладену із сімейним лікарем декларацію.

Раніше "Коментарі" повідомляли, які вакцини, на думку дослідників, можуть бути неефективними для деяких категорій людей. Подробиці — в нашому матеріалі.

Додатково ви можете дізнатися, чи дозволяється після вакцинації вживати алкоголь і мочити місце уколу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини