Головна Новини Суспільство медицина Україна отримала препарат Moderna: кого їм будуть вакцинувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала препарат Moderna: кого їм будуть вакцинувати

В Україну вперше доставили 2 мільйони доз вакцини від американської компанії Moderna через механізм COVAX

18 липня 2021, 14:55 comments1876
Поділіться публікацією:

В Україні триває масова вакцинація населення від коронавірусної інфекції. Нещодавно в країну доставили перші дози препарату Moderna, розробкою якого займалася однойменна американська компанія.

Україна отримала препарат Moderna: кого їм будуть вакцинувати

Фото: Karen Ducey / Getty Images

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко на своїй сторінці в Facebook зазначив, що вакцина була доставлена через механізм COVAX і вона схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) для екстреного застосування.

Вакцина Moderna з першої поставки, за словами міністра, призначена для щеплення організованих колективів і професійних груп з попередніх етапів вакцинації.

Сьогодні, 18 липня, американський препарат вже почали розвозити по областях України. Вводити вакцину потрібно двічі з інтервалом у 28 днів.

Віктор Ляшко закликав українців не зволікати з вакцинацією і найближчим часом звернутися в спеціальні центри, щоб зробити щеплення і захистити себе, а також своїх родичів від коронавірусного захворювання.

Міністр також підкреслив, що всі вакцини, які використовуються в Україні, дозволені ВООЗ для застосування.

Україна отримала препарат Moderna: кого їм будуть вакцинувати - фото 2

До слова, з початку цієї кампанії в країні вакцинувалася вже 2 638 941 особа.

Нагадаємо, що центри США по контролю і профілактиці захворювань (CDC) попередили людей з ослабленим імунітетом, що вакцина від Covid-19, можливо, не була ефективною для них, і закликали вжити заходів обережності. Тобто щеплення від коронавірусу для осіб зі зниженим імунітетом просто було визнано марним.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Міністерстві охорони здоров'я назвали серйозні симптоми, які можуть виникнути після вакцинації від COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини