Головна Новини Суспільство медицина Ляшко озвучив протипоказання до щеплення проти COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко озвучив протипоказання до щеплення проти COVID-19

Міністр охорони здоров'я нагадав, з яких причин можна відкласти щеплення проти COVID-19.

23 листопада 2021, 18:55
Поділіться публікацією:

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, єдиним абсолютним протипоказанням до щеплення конкретною вакциною є важка алергічна реакція (анафілактичний шок) на першу дозу вакцини або на один із компонентів цього препарату. Про це чиновник повідомив під час брифінгу, передає УНІАН.

Ляшко озвучив протипоказання до щеплення проти COVID-19

Віктор Ляшко - фото: Кабінет міністрів України

Протипоказання або медичне відведення від щеплення повинен встановлювати сімейний лікар. Якщо необхідно, лікар повинен направити пацієнта до профільних фахівців, за висновком яких приймається остаточне рішення, чи можна здійснювати вакцинацію або відстрочити її на певний час.


Також глава МОЗ Віктор Ляшко озвучив три причини, які можуть стати тимчасовим протипоказанням до щеплення від коронавірусу:


• Гострі захворювання із температурою вище 38°C. Вакцинацію можна відкласти на строк до двох тижнів;

• Лікування моноклінальними антитілами або реконвалесцентною плазмою – в такому випадку вакцинація може бути проведена через 90 днів після закінчення курсу терапії;

• Запровадження вакцин проти інших інфекційних захворювань. З часу введення щеплення проти COVID-19 не можна робити протягом 14 днів. За винятком інактивованої вакцини проти грипу, яку можна вводити безвідносно вакцини проти каронавірусу;


Раніше видання "Коментарі" писало, що серед медичних документів з'явилася довідка для тих, хто має протипоказання для вакцинації коронавірусу. В Україні вже затверджено форму відповідної довідки. Такий документ отримають ті, хто має медичні протипоказання для щеплення. Такі протипоказання бувають постійними, тобто людині не можна вакцинуватися або тимчасовими на певний період часу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини