Головна Новини Суспільство медицина Ляшко назвав дві умови для отримання міжнародного сертифіката про вакцинацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко назвав дві умови для отримання міжнародного сертифіката про вакцинацію

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19 можна отримати у сімейного лікаря

7 серпня 2021, 11:06
Поділіться публікацією:

Бар'єри перед українцями знімаються, міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19 можна отримати у сімейного лікаря. Про це в коментарі телеканалу "1+1" розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє портал "Коментарі".

Ляшко назвав дві умови для отримання міжнародного сертифіката про вакцинацію

Віктор Ляшко. Фото: Facebook Віктора Ляшка

Віктор Ляшко розповів, що сьогодні немає ніяких проблем для отримання міжнародного сертифіката про вакцинацію. Є лише кілька умов, коли цей сертифікат можна отримати. Їх всього дві: вам повинні зробити два щеплення вакциною проти коронавірусу, після яких необхідно звернутися до свого сімейного лікаря у зручний для вас час, попросивши в нього цей сертифікат.

Віктор Ляшко підкреслив, що не потрібно вірити чуткам про те, що тільки окремі вакцини підпадають під те, щоб отримати міжнародний сертифікат. Насправді всі вакцини, якими вакцинують українців, визнані Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Тому незалежно від того, якою вакциною вам робили щеплення, сімейний лікар видасть вам міжнародний сертифікат, що підтверджує вакцинацію.

Також Віктор Ляшко розвіяв чутки про те, що обов'язково цей сертифікат повинен бути на жовтому бланку. В окремих медустановах поширюють такі плітки. Насправді це міф і не важливо, якого кольору бланк. Головне, що на документі повинна стояти печатка лікаря і медустанови, яке вам його видала. Що стосується електронного сертифіката ЄС, то Україна отримала технічне завдання до цього електронного додатка і розробила свій. Міністр підкреслив, що після всіх проведених експертиз український ковід-сертифікат повністю відповідає вимогам ЄС. Отже, українці можуть подорожувати до країн Євросоюзу, не боячись, що їх не пустять в ту чи іншу державу.

Читайте також на порталі "Коментарі", що стало відомо, скільки українців мають антитіла до коронавірусу



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://1plus1.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини