Головна Новини Суспільство медицина Локдауну з 4 вересня не буде: головний санлікар України зняв інтригу
commentss НОВИНИ Всі новини

Локдауну з 4 вересня не буде: головний санлікар України зняв інтригу

МОЗ хоче відтягнути новий локдаун на максимально віддалений термін

7 серпня 2021, 14:37
Поділіться публікацією:

Введення загальнонаціонального локдауну — це не той метод боротьби з пандемією, який зараз є актуальним. Інша справа — адаптивний карантин, якого, як і раніше, влада буде дотримуватися. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Локдауну з 4 вересня не буде: головний санлікар України зняв інтригу

Ігор Кузін. Фото телеканалу "Дім"

За його словами, адаптивний карантин вже себе показав торік, коли потрібно було зупинити різке зростання захворюваності на коронавірус в окремих регіонах. Цей метод хороший тим, що можна локалізувати зростання захворюваності в окремих областях, посиливши на їх території протиепідемічні заходи й при цьому не закривати всю країну на карантин.

"Ми зараз хочемо відтягнути локдаун на максимально віддалений термін", — зазначив Кузін.

Також головний санлікар розвінчав чутки про нібито запровадження чергового локдауну вже з 4 вересня. За словами Кузіна, ця інформація не відповідає дійсності. Немає ніякої потреби вводити карантин вже у вересні, тому що поки зарано говорити про погіршення ситуації. Ігор Кузін погодився з тим, що в окремо взятих регіонах дійсно спостерігається погіршення епідеміологічної ситуації, але це не причина говорити про те, що через місяць будуть посилені протиепідемічні заходи. За словами чиновника, світовий досвід показує, що доцільно вводити карантин вкінці осені або на початку зими. Поки що говорити про це зарано.

Читайте також матеріал на порталі "Коментарі" про те, що раніше голова МОЗ Віктор Ляшко зробив заяву про ймовірність нового локдауну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини