Головна Новини Суспільство медицина Лікарню "Феофанія" відкриють для усіх українців - рішення Уряду
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарню "Феофанія" відкриють для усіх українців - рішення Уряду

"Феофанія" більше не буде медичним закладом для вибраної еліти - вирішили у Кабміні

30 грудня 2021, 11:13
Поділіться публікацією:

Інформація про те, що невдовзі лікарня "Феофанія" перестане бути медзакладом для "обраних", з’явилась ще на початку листопада. Нині ж Кабмін офіційно ухвалив відповідну постанову, відкривши двері клінічного закладу для кожного. Про це повідомляє прес-служба Кабміну, передають "Коментарі".

Лікарню "Феофанія" відкриють для усіх українців - рішення Уряду

Лікарня. Фото з відкритих джерел

Від 1 січня 2022 року Уряд офіційно дозволяє клініці "Феофанія"  надавати медичні послуги усім українцям не приватно, а за кошти бюджету. Щоправда, також заклад почне пріоритетно лікувати пацієнтів з інфарктами та інсультами.

"На виконання рішення Президента України Володимира Зеленського клінічна лікарня "Феофанія" буде доступною для кожного українця. Оновлена "Програма медичних гарантій" 2022 року передбачає, що і в "Феофанію" відтепер будуть госпіталізувати людей з інфарктами та інсультами, відповідно до маршруту пацієнта", – пояснив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Відтак "Феофанії" уряд дозволити підписати контракт з Національною службою здоров’я України та отримувати звідти додаткове фінансування.

Нагадаємо, до цього рішення клініка "Феофанія" спеціалізувалась на лікуванні перших осіб держави та членів їх родин, дипломатів, урядовців, депутатів, а також людей, які мають особливі заслуги перед державою, наприклад, Героїв України, ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, ветеранів, а також науковців — академіків, народних артистів та інших. Нині сюди  також направляють українців, що були визволені з полону. У 2008 році у лікарні дозволили лікуватися українцям у приватному режимі, повністю оплачуючи послуги за тарифами закладу. Нині ж тут можна буде отримати допомогу держкоштом.

Читайте також: Україна вся жовта: дві останні області вийшли з локдауну






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини