Головна Новини Суспільство події Україна вся жовта: дві останні області вийшли з локдауну
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна вся жовта: дві останні області вийшли з локдауну

Волинська та Запорізька області сьогодні опівночі перейшли до "жовтої" зони карантину

30 грудня 2021, 10:20
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", у МОЗ повідомили про те, що Україна входить у новий рік із порівняно стабільною ситуацією із захворюванням на коронавірус. Стрімкий спалах захворюваності не зафіксовано в жодному регіоні, тому сьогодні останні дві області, які знаходилися в "червоній зоні", це Волинь і Запоріжжя, приєдналися до всіх інших регіонів нашої країни, перейшовши в "жовту зону" карантину. Отже, під кінець 2021 року в Україні немає жодної області, яка перебувала б у "червоній зоні" карантину.

Україна вся жовта: дві останні області вийшли з локдауну

Карантин. Фото з відкритих джерел

При цьому важливо розуміти, що "жовта зона" карантину – це не "зелена" і в ній також діють суворі заборони та обмеження. Так, у тих областях, які перебувають у "жовтій зоні" заборонено проведення масових заходів. Також під забороною робота кінотеатрів та спортзалів. Також не повинні працювати заклади громадського харчування, крім доставки їжі додому. Але є одне "але" — всі ці заборони не діють, якщо працівники закладів та відвідувачі мають один із документів – вони пройшли повний курс вакцинації і у них є ковід-сертифікат, або ж вони нещодавно перехворіли на коронавірус і у них є відповідна довідка про одужання.

Також, щоб не потрапити під обмеження, можна мати негативний результат тесту на коронавірус, який теж підтвердить, що ви здорові.

У "жовтій зоні" карантину заборонено роботу шкіл з п'ятого по одинадцятий класи, але тільки в тому випадку, якщо 100% педагогічного колективу не щеплено проти коронавірусу. Якщо ж педагоги щеплені, то робота навчальних закладів не зупиняється.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" — в Україні різко активізувався грип.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://moz.gov.ua/
comments

Обговорення


Новини