Головна Новини Суспільство медицина Лікарі назвали вторинний ефект коронавірусу у дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі назвали вторинний ефект коронавірусу у дітей

Педіатричний запальний мультисистемний синдром назвали вторинним ефектом коронавірусу у дітей

6 грудня 2020, 20:42 comments2133
Поділіться публікацією:

Бельгійські педіатри помітили значне зростання випадків мультисистемного запального синдрому у дітей (MIS-C), які перехворіли коронавірусом. Про це пише The Brussels Times.

Лікарі назвали вторинний ефект коронавірусу у дітей

Педіатри ідентифікували синдром, раніше відомий як педіатричний запальний мультисистемний синдром (PIMS), як вторинний ефект коронавірусу (COVID-19). Він має багато спільного з хворобою Кавасакі, тому лікується таким же чином. Нагадаємо, хвороба Кавасакі характеризується тривалою лихоманкою, висипом, кон'юнктивітом, запаленням слизових оболонок і лімфаденопатією.

Які пише видання, під час другої хвилі епідемії COVID-19 заразилося більше людей, а значить, і дітей. Таким чином, підвищена частота MIS-C не є ненормальною, але проливає світло на цей рідкісний синдром, який залишився непоміченим під час першої хвилі.

Університетська лікарня Брюсселя (UZ Brussel) повідомляє, що в цей час вона приймає одну дитину в день з цим інфекційним захворюванням.

"Під час першої хвилі ми не знали, що так може бути", — сказав педіатр з УЗ Герлант Ван Берлаер, який також є лікарем швидкої допомоги.

"Тому, можливо, ми пропустили деякі випадки", — додав він.

Розпізнаваними симптомами PIMS є лихоманка, блювота, діарея, опухлі руки й ноги, шкірний висип, спазми, сплутаність свідомості й навіть задишка при ураженні серця.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що лікарі знайшли спосіб прогнозувати важку форму коронавірусу у пацієнта.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини