Головна Новини Суспільство медицина Лікарі нагадали, якими напоями не варто запивати таблетки
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі нагадали, якими напоями не варто запивати таблетки

Гарячі напої, такі як кава, можуть змінити хімічний склад ліків та час їх розпаду.

18 лютого 2022, 05:10
Поділіться публікацією:

У момент прийому таблеток багато хто з нас зовсім не замислюється про те, як правильно потрібно приймати ліки. Насправді рідина, якою ми запиваємо таблетки, дуже впливає на дію ліків. Гарячі напої, такі як кава, можуть змінити хімічний склад ліків та час їх розпаду. Чи слід говорити, що ліки категорично не можна запивати газованими, солодкими напоями, такими як кола? Про це пише medkontrol.

Лікарі нагадали, якими напоями не варто запивати таблетки

Ліки - фото з відкритих джерел

Молоко не спровокує прояв побічних ефектів від ліків, але казеїн, що міститься в напої, може знизити ефективність. Не рекомендують лікарі запивати молоком ферменти, препарати від виразки та серцево-судинних захворювань, а також антибіотики. сік. Річ у тому, що кислоти, що містяться в соках, руйнують структуру таблеток. Більше того, можна отримати серйозне отруєння. Не можна запивати соком ліки, що вже мають кислоти. Наприклад, запивши аспірин цитрусовим соком, ви завдасте шкоди слизовій оболонці шлунка.

Алкоголь – категоричне "ні"! Спиртне у парі з деякими ліками може призвести до гіпоглікемічної коми або розвитку виразки шлунка. Найбільш поширені побічні ефекти від змішування ліків з алкоголем: нудота, блювання, головний біль, порушення роботи печінки, виразка та шлункова кровотеча, порушення згортання крові, зміна артеріального тиску.

Нагадаємо, кабінет міністрів планує розширення програми "єПідтримка". За "ковидну тисячу", крім пенсіонерів, ліки зможуть купувати ще й люди з інвалідністю І та ІІ групи. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики. Доручення з розширення програми були надані Міністерству економіки, Міністерству соціальної політики та Міністерству цифрової трансформації. "Ковидну тисячу" можна витрачати на ліки вже з 24 січня людям віком від 60 років. Після підготовки міністерствами відповідних документів люди з інвалідністю І та ІІ групи зможуть використовувати гроші, що виділяються з державного бюджету, на купівлю ліків. Люди від 60 років мають можливість за "ковидну тисячу" купувати ліки як за рецептом лікаря, так і без нього.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини