Головна Новини Суспільство медицина Кабмін розширив перелік осіб, які можуть купити ліки за "ковідну тисячу"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін розширив перелік осіб, які можуть купити ліки за "ковідну тисячу"

Програму "єПідтримки" було розширено

5 лютого 2022, 15:00
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів планує розширення програми "єПідтримка". За "ковідну тисячу", окрім пенсіонерів, ліки матимуть змогу купувати ще й люди з інвалідністю І та II групи. Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Кабмін розширив перелік осіб, які можуть купити ліки за "ковідну тисячу"

Вакцинація - фото з відкритих джерел

Доручення щодо розширення програми було надано Міністерству економіки, Міністерству соціальної політики та Міністерству цифрової трансформації. "Ковідну тисячу" можна витрачати на ліки вже з 24 січня людям віком від 60 років.

Після підготовки міністерствами відповідних документів люди з інвалідністю І та II групи зможуть використовувати гроші, що виділяються з державного бюджету, на купівлю ліків.

Люди від 60 років мають можливість за "ковідну тисячу" купувати ліки як за рецептом лікаря, так і без нього.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров наголосив, що банки будуть перевіряти вік людини під час здійснення платежу.

"Коли саме ви оформили картку – не важливо, головне, щоб на момент покупки ліки вам уже виповнилося 60 років", – повідомив Федоров.

Як повідомляли раніше "Коментарі", українці кинулись купувати ліки за кошти "єПідтримки". В Україні лише тиждень (з 24 січня) діє умова програми "єПідтримки", коли за кошти, виплачені за повний курс вакцинації, люди старші за 60 років можуть купувати ліки. Виявилось, що за цей короткий період українці вже занесли в аптеки понад 88 мільйонів гривень.

Наразі програмою "єПідтримка" вже скористалися понад 7 мільйонів 350 тисяч українців. На їхні рахунки держава перерахувала 7,35 мільярда гривень, з яких майже 2 мільярди були витрачені. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини