Головна Новини Суспільство медицина Лікар розповів, які побічні ефекти від вакцини відчує кожен
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів, які побічні ефекти від вакцини відчує кожен

Головний біль, деяка втома або навіть невелике підвищення температури тіла - це нормально і цього слід очікувати

14 грудня 2020, 17:48
Поділіться публікацією:

Всі люди зазнають незначні побічні ефекти після вакцинації проти Covid-19, коли препарат з'явиться на ринку, заявили представники охорони здоров'я Бельгії, звідки планується поширювати вакцину по ЄС. Про це пише The Brussels Times.

Лікар розповів, які побічні ефекти від вакцини відчує кожен

За словами бельгійського вірусолога Стівена Ван Гухта, клінічні дослідження показали, що найчастіше це легкі побічні ефекти відразу після вакцинації.

"Це нормально, коли шкіра або місце ін'єкції стають трохи твердими й опухлими, а протягом декількох днів після введення вакцини відчуваються легкі симптоми грипу", — сказав він.

За словами Ван Гухта, головний біль, деяка втома або навіть невелике підвищення температури тіла — це нормально і цього слід очікувати.

"Легкі ефекти, які пройдуть. Вони зазвичай означають, що вакцина виконує свою роботу належним чином ".

Однак для будь-яких ліків, включаючи вакцини, можливі непередбачені побічні ефекти, які не були виявлені при клінічному дослідженні.

"За визначенням, це побічні ефекти, які виникають рідше, ніж один раз на 10 000 випадків", — пояснив Ван Гухт, оскільки у випробуваннях брали участь не менше 10 000 людей.

"Вони також можуть виникати в групах, які не були включені в клінічні випробування або мають обмежений розмір".

Коли вакцина надійде на ринок не тільки в Бельгії, але також в Європі й США, буде активована система контролю безпеки, як нагадує видання.

Раніше "Коментарі" писали, що медики компанії виробника вакцини Pfizer, яка недавно отримала офіційний дозвіл на використання в Великобританії, склали схему перевірки симптомів COVID-19, щоб відрізнити коронавірус від грипу або застуди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини