Головна Новини Суспільство медицина Лікар розповів, коли хвиля "Омікрону" в Україні піде на спад
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів, коли хвиля "Омікрону" в Україні піде на спад

За словами Тараса Жиравецького, в Україні не роблять необхідної кількості тестувань на COVID-19

10 лютого 2022, 18:06
Поділіться публікацією:

Ймовірно, за два-три тижні Україна досягне піку захворюваності на коронавірус. При цьому в день фіксуватимуть близько 200-250 тисяч випадків інфікування. Далі кількість хворих на COVID-19 зменшуватиметься й хвиля штаму "Омікрон" піде на спад. Про це на своєму YouTube-каналі розповів головний лікар одного із медичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

Лікар розповів, коли хвиля "Омікрону" в Україні піде на спад

Лікар розповів, коли хвиля "Омікрону" в Україні піде на спад - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначив, що зараз в Україні спотворено реальну статистику захворюваності на коронавірус, оскільки багато українців не тестуються на COVID-19:

"Кількість госпіталізацій зараз близько 4 000 на добу, тому близько 2% людей, які інфікувалися ковідом, потрапляють до лікарні. Чому 2%? Тому що така зараз міжнародна статистика і такі прогнози у світі щодо госпіталізації. Чому за цифрами у нас виходить не 2 %, а 10% (якщо добова кількість нових випадків близько 40 000), тому що ми робимо недостатньо тестів, десь у п'ять разів, тому орієнтовно, ми вже маємо близько 200 тисяч хворих щодня. Зараз ми йдемо до піку, а далі — вниз", — пояснив лікар.

Фахівець також підтвердив, що дійсно лікарні в деяких областях наразі сильно заповнені, тому що велика кількість людей, які не інфікувалися "Омікроном", захворіли одночасно.

При цьому Жиравецький зазначив, що серед госпіталізованих також достатня кількість вакцинованих українців, однак у щеплених перебіг хвороби відносно легший.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" — В аптеках почали продавати пігулки від коронавірусу: Міністерство охорони здоров'я просить не купувати фальсифікат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини