Головна Новини Суспільство медицина Лікар розповів, хто ризикує повторно заразитися COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів, хто ризикує повторно заразитися COVID-19

Медик нагадав, що громадяни, які вакцинувалися проти COVID, також можуть захворіти

16 вересня 2021, 12:49
Поділіться публікацією:

Люди, які перенесли COVID-19, можуть інфікуватися повторно, проте вкрай рідко. Найчастіше коронавірус повторно з'являється у пацієнтів з дефектами імунітету, що, в свою чергу, не дозволяє сформувати повноцінний захист від вірусу. Про це розповів лікар Євген Дубровський, передає ТСН.

Лікар розповів, хто ризикує повторно заразитися COVID-19

Лікар розповів, хто ризикує повторно заразитися COVID-19 - фото з відкритих джерел

Лікар стверджує, що люди, які захворіли повторно, не тільки можуть впоратися з інфекцією, а й переносять її набагато легше. Важке протікання коронавірусу в таких випадку зустрічається вкрай рідко (0,05% випадків госпіталізації). Це означає, що у таких людей досить імунітету, щоб одужати, але недостатньо, щоб сформувалася імунна пам'ять.

За словами лікаря, йому доводилося зустрічатися з такими пацієнтами. Як правило, це люди, які страждають супутніми захворюваннями:

"У будь-якому випадку, це не є проблемою світового масштабу, так як 99,9% після перенесеного ковіда прекрасно формують тривалий якісний імунітет і не хворіють повторно багато місяців", — говорить лікар.

Дубровський нагадав, що громадяни, які вакцинувалися проти COVID, також можуть захворіти. Про це, за його словами, попереджають виробники всіх препаратів. Це, стверджує медика, не зустрічається масово, але несподіванки тут немає. Ні Всесвітня організація охорони здоров'я, ні українське МОЗ не гарантують стовідсотковий захист після щеплення.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" говорилося, що вчені з'ясували причину важкого перебігу коронавірусного захворювання. Фахівці вважають, що все через антитіла, що діють проти тканин людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини