Головна Новини Суспільство медицина Лікар розповіла, чого не можна казати дитині перед візитом до стоматолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповіла, чого не можна казати дитині перед візитом до стоматолога

Лікар пояснила, як налаштувати дитину перед відвіданням стоматолога

24 вересня 2020, 15:15
Поділіться публікацією:

Щоб візит до стоматолога для дитини був комфортним, слід завчасно її підготувати. Як це зробити, розповіла професор, заслужений лікар України, почесний президент Асоціації ортодонтів України Мирослава Дрогомирецька на ресурсі МОЗ.

Лікар розповіла, чого не можна казати дитині перед візитом до стоматолога

Так, фахівець радить зробити перші відвідини стоматолога до першого року життя дитини. Бо тоді дитячий стоматолог зможе завчасно помітити перші ознаки карієсу, надати рекомендації щодо особливостей чищення молочних зубів, навчити правильно чистити зуби та стати другом вашій дитині. Однак пам’ятайте, каже лікар, що успіх першого візиту залежить не лише від кваліфікації стоматолога, а й від психологічної підготовки малюка.

Рекомендації щодо підготовки дитини залежать від її віку.

Дитині 1,5-5 років перед першим відвідуванням треба розповісти, що вона іде до лікаря, щоб подивитись зуби, порахувати їх і почистити. Можна ставити за приклад одного з батьків, старшого брата чи сестру, які є зразком для малюка.

Дітям від 5 до 9 років батьки мають пояснити мету візиту (почистити зуби або полікувати зуб), а також поінформувати про інфекції (бактерії), які руйнують зуб. Крім того, зорієнтуйте дитину, скільки треба буде посидіти з відкритим ротом, і попросіть слухати вказівки лікаря, щоб лікування пройшло успішно.

Дітям з 10-ти років (ранній підлітковий вік) і старше – до 18-ти  років, у випадку проведення анестезії батькам необхідно роз’яснити, як це було на власному досвіді які будуть відчуття, та зауважити, що відчуття заніміння минеться.

При цьому лікар радить не вживати такі фрази, як "не бійся", "не боляче", "не страшно".

"Дітки не сприймають частки "не", і такі слова їх налякають, а не заспокоять. Уявіть, що ви йдете в ігровий центр, а не до стоматолога. Саме з таким настроєм варто підготувати дитину до першого знайомства із лікарем, і частіше хваліть її за маленькі досягнення", – пояснила Дрогомирецька.

Нагадаємо, лікар спрогнозував, що у новому сезоні ціни на медичні послуги в Україні зростуть. Зокрема, йдеться і про стоматологію. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини