Головна Новини Суспільство медицина Лікар пояснив, чому у тих, хто перехворів на COVID-19 немає такого імунітету, як у вакцинованих
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар пояснив, чому у тих, хто перехворів на COVID-19 немає такого імунітету, як у вакцинованих

Імунолог пояснив, чому ті, хто перехворіли на COVID-19 можуть заразитися знову, і закликав вакцинуватися

10 листопада 2021, 09:30
Поділіться публікацією:

Багато людей помиляються, коли вважають, що, перехворівши хоча б раз на коронавірус вони отримують ледь не довічний імунітет проти цієї інфекції. Насправді це не так і немає гарантій, що людина через деякий час не захворіє на коронавірус повторно, причому наступного разу перебіг хвороби може бути набагато важчим, ніж попередній. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю порталу "РБК-Україна" висказав імунолог Центру з контролю захворювань (CDC) США, доктор Умід Шарапов.

Лікар пояснив, чому у тих, хто перехворів на COVID-19 немає такого імунітету, як у вакцинованих

Маска. Фото з відкритих джерел

За його словами, за той час, як у світі було виявлено COVID-19, людство ще не винайшло методику, як спрогнозувати поведінки вірусу. Тому не можна наперед сказати, що, якщо людина перехворіла на коронавірус, одужала, то наступного разу, навіть, якщо захворіє, у неї буде легкий ступінь тяжкості. Розмірковуючи саме так, багато людей відмовляються від вакцинації, вважаючи, що мають необхідні антитіла і тепер їм COVID-19 не страшний. Особливо небезпечно так думати тим, хто має хронічні захворювання, діабет чи онкологію.

Лікар підкреслив, ті, хто перехворіли на коронавірус не повинні ігнорувати вакцинацію, тому що той імунітет, який людина отримує після щеплення в рази вище за той, який виникає після перенесеної хвороби.

Відповідаючи на запитання, через який час перехворілим на COVID-19 можна робити щеплення Умід Шарапов відповів, що вже через пару місяців після одужання можна вирушати до пункту вакцинації.

Читайте на порталі "Коментарі" — лікар розповів, коли настане пік захворюваності на коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини