Головна Новини Суспільство медицина Лікар пояснила, чи потрібно вакцинуватися тим, хто недавно перехворів на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар пояснила, чи потрібно вакцинуватися тим, хто недавно перехворів на коронавірус

Американський лікар розповіла, коли ті, хто перехворів на коронавірус, можуть отримати вакцину від Covid-19

12 квітня 2021, 09:05 comments1155
Поділіться публікацією:

Ті люди, які перехворіли на коронавірус, також можуть вакцинуватися, оскільки вакцина проти Covid-19 забезпечує кращий, більш тривалий і стійкий захист, аніж природний імунітет. Таку думку висловила американський лікар і медичний аналітик Леана Вен, передає CNN.

Лікар пояснила, чи потрібно вакцинуватися тим, хто недавно перехворів на коронавірус

Вакцина від коронавірусу. Фото з відкритих джерел

За словами лікаря Вен, якщо у людини є право на вакцинацію від коронавірусу, то важливо їм скористатися.

"Поки що немає достовірних даних про те, як довго триватиме захист після зараження коронавірусом, тому вам все одно необхідно пройти вакцинацію", — вважає вона.

Як розповіла лікар, поточний період ізоляції після діагностики коронавірусної інфекції становить 10 днів після появи симптомів. Тому медик рекомендує людям брати до уваги цю вказівку.

"Якщо пройшло 10 днів, а симптоми у вас мінімальні або відсутні, було б непогано отримати вакцину на цьому етапі", — підкреслила Леана Вен.

За словами медичного аналітика, при отриманні вакцини від коронавірусу необхідно брати до уваги одну з важливих умов: ви повинні переконатися, що здорові.

Нагадаємо, дослідники виявили, що люди, у яких за останні 6 місяців був діагностований коронавірус, більш схильні до розвитку депресії, деменції, психозу й інсульту.

Як повідомлялося раніше, лікар назвав симптоми, з якими під час коронавірусу необхідно бути уважнішими. Так, медик попередив, коли температура й інші симптоми можуть свідчити про небезпечний перебіг коронавірусу. Лікар радить зробити тест, якщо у вас піднялася температура тіла. Важливо рахувати день захворювання від першого підвищення температури, а не від отримання позитивного тесту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини