Головна Новини Суспільство медицина Лікар назвав ймовірну дату третьої хвилі коронавірусу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвав ймовірну дату третьої хвилі коронавірусу в Україні

На думку Тараса Жиравецького, третя хвиля не буде занадто потужною

11 лютого 2021, 11:22 comments1010
Поділіться публікацією:

Зараз в Україні фіксується зниження кількості інфікованих коронавірусом людей, проте до кінця літа 2021 року, всупереч вакцинації, може настати третя хвиля COVID-19. Такою думкою поділився фахівець одного з медичних центрів Львова Тарас Жиравецький в коментарі ТСН.

Лікар назвав ймовірну дату третьої хвилі коронавірусу в Україні

Лікар назвав ймовірну дату третьої хвилі коронавірусу в Україні - фото з відкритих джерел

За словами фахівця, зараз країна переживає другу хвилю захворювання, і її падіння буде зафіксовано десь до літа, тоді буде знижена і кількість госпіталізацій:

"Я не можу вгадати наскільки, але ми можемо опуститися і до 200-300 випадків на день по Україні. А далі, якщо ми все-таки не перехворіли, і не зможемо встигнути провести масову вакцинацію, то, ймовірно, буде третя хвиля. Ймовірно, вона буде навіть попри вакцинацію", — розповів лікар.

На думку Тараса Жиравецького, третя хвиля не буде занадто потужною, і в цей період може перехворіти близько 25% населення. Лікар вважає, що вже до кінця весни наступного року коронавірус повністю зникне.

Нагадаємо, що фахівці з американського видання Bloomberg спробували спрогнозувати, скільки ще триватиме пандемія коронавірусу у світі зважаючи на нинішні темпи вакцинації. За даними видання, на прищеплення, достатнє для повернення життя у звичне русло, планеті буде потрібно сім років.

Раніше портал "Коментарі" писав, що фахівці з Національної академії наук України спрогнозували поширення коронавірусного захворювання в лютому. Показники захворюваності в країні за останні 14 днів демонструють динаміку зниження. Згідно з інформацією видання, середня кількість нових випадків захворювання буде дорівнювати приблизно 3,5 тисячі випадків протягом семи днів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини