Головна Новини Суспільство медицина Лікар-інфекціоніст назвав новий перший симптом COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар-інфекціоніст назвав новий перший симптом COVID-19

В Україні більшість хворих на COVID-19 мають важкі ураження легень

30 серпня 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

За словами головного лікаря Львівської обласної інфекційної лікарні Сергія Федоренка, в Україні все частіше фіксуються випадки зараження коронавірусом серед молодих людей. Крім того, змінилися й перші симптоми COVID-19. Про це лікар-інфекціоніст розповів ТСН.

Лікар-інфекціоніст назвав новий перший симптом COVID-19

Лікар-інфекціоніст назвав новий перший симптом COVID-19 - фото з відкритих джерел

Доктор зазначив, що зараз найбільш поширеним першим симптомом коронавірусного захворювання є розлад шлунково-кишкового тракту:

"Коронавірусом тепер інфікуються і хворіють у важкій формі люди молодого і середнього віку. Також у людей, яких госпіталізують з коронавірусом, відсутні такі симптоми, як порушення органів сприйняття, тобто нюху і смаку. Натомість збільшилася кількість хворих, у яких першим симптомом хвороби є розлади шлунково-кишкового тракту ", — підкреслив Федоренко.

Медик також повідомив, що на сьогодні в Україні більшість хворих на COVID-19 мають серйозні ураження легень.

Раніше видання "Коментарі" писало, що, на думку головного санлікаря країни Ігоря Кузіна, є три місця, де люди найчастіше можуть інфікуватися коронавірусом. Заступник міністра також додав, що в закритому приміщення підхопити коронавірус набагато простіше, ніж у відкритому.

Нагадаємо, що за словами Ігоря Кузіна, в цьому році чекати закінчення пандемії коронавірусу не варто, тому що світ постійно стикається з новими штамами через мутації вірусу. На подолання коронавірусної пандемії, на думку Кузіна, буде потрібно від двох до п'яти років. Представник МОЗ також додав, що третя хвиля коронавірусу наздожене і Україну, але станеться це не раніше листопада. Зараз, за словами санлікаря, ситуація в країні контрольована.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини